torsdag 5 mars 2015

Små och goda bovetekakor med choklad och nötter. Male i pyszne ciasteczka owsiane z czekolada i orzechami



    ca. 16 st
    240 g smör
    100 g socker
    150 g mörk muscovado socker
    2 ägg
    200 g bovetemjöl
    230 g ekologisk vetemjöl
    100g ekologisk havregryn
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk mald kanel
    200 g choklad ( jag använde mjölkchoklad med 55% kakao)
    80 g valnötter

    Sätt ugnen på 150°( varmluft) och förbered 3 st plåtar täckta med bakplåtspapper.
    Mixa smör på hög hastighet tills den blir fluffig. Tillsätt i omgångar båda socker sorter. Efter några
    minuter tillsätt äggen. Mixa till en slät massa.
    I en annan skål blanda alla torra ingredienser och häll dem i smör massan och mixa lite till.
    Hacka chokladen och nötterna i små bitar och blanda i smör och mjöl massan.
    Forma dagen till små bollar, platta till dem något och lägg på den klädda plåten. Lämna ca. 5 cm
    mellan kakorna. Baka ca. 19 minuter till kakorna blir något gyllenbruna.
    Förvara kakorna i en burk med lock eller en tårtfat med lock. Håller sig fräscha i minst  1 vecka:)
 
   
    okolo 16 sztuk
     240 g masla
    100 g cukru
    150 g ciemnego cukru muscovado
     2 jajka
    200 g maki gryczanej
    230 g maki pszennej ekologicznej
    100g platkow owsianych ekologicznych
    1 lyzeczke proszku do pieczenia
    1/2 lyzeczki cynamonu
    200 g czekolady ( ja uzylam czekolady z 55%  zawortoscia kakao)
    80 g orzechow wloskich
   
     Wlacz piekarnik na 150°( termoobieg)
    Utrzyj maslo mikserem na wysokich obrotach az bedzie puszyste.
    Stopniowo dodawaj oba rodzaje cukru i dalej miksuj. Nastepnie dodaj jajka. Ubij na gladka
    mase. W drugiej misce polacz wszystkie suche skladniki i dodaj je do masy maslanej a nastepnie
    zmiksuj mase przez chwile.
    Czekolade i orzechy pokroj na drobne kawalki i dodaj do masy oraz wymieszaj.
    Formuj z masy male kulki oraz splaszcz je na okragle kolo. Na blasze pozostaw okolo 5 cm
    odstepu pomiedzy ciasteczkami. Piecz przez okolo 19 minut az ciasteczka sie lekko zarumienia.
    Przechowuj w sloiku z pokrywka lub na tortownicy z przykrywka. Utrzymuja sie swieze przez
    minimum 1 tydzien:)
   
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar