ca. 16 st
240 g smör
100 g socker
150 g mörk muscovado socker
2 ägg
200 g bovetemjöl
230 g ekologisk vetemjöl
100g ekologisk havregryn
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kanel
200 g choklad ( jag använde mjölkchoklad med 55% kakao)
80 g valnötter
Sätt ugnen på 150°( varmluft) och förbered 3 st plåtar täckta med bakplåtspapper.
Mixa smör på hög hastighet tills den blir fluffig. Tillsätt i omgångar båda socker sorter. Efter några
minuter tillsätt äggen. Mixa till en slät massa.
I en annan skål blanda alla torra ingredienser och häll dem i smör massan och mixa lite till.
Hacka chokladen och nötterna i små bitar och blanda i smör och mjöl massan.
Forma dagen till små bollar, platta till dem något och lägg på den klädda plåten. Lämna ca. 5 cm
mellan kakorna. Baka ca. 19 minuter till kakorna blir något gyllenbruna.
Förvara kakorna i en burk med lock eller en tårtfat med lock. Håller sig fräscha i minst 1 vecka:)
okolo 16 sztuk
240 g masla
100 g cukru
150 g ciemnego cukru muscovado
2 jajka
200 g maki gryczanej
230 g maki pszennej ekologicznej
100g platkow owsianych ekologicznych
1 lyzeczke proszku do pieczenia
1/2 lyzeczki cynamonu
200 g czekolady ( ja uzylam czekolady z 55% zawortoscia kakao)
80 g orzechow wloskich
Wlacz piekarnik na 150°( termoobieg)
Utrzyj maslo mikserem na wysokich obrotach az bedzie puszyste.
Stopniowo dodawaj oba rodzaje cukru i dalej miksuj. Nastepnie dodaj jajka. Ubij na gladka
mase. W drugiej misce polacz wszystkie suche skladniki i dodaj je do masy maslanej a nastepnie
zmiksuj mase przez chwile.
Czekolade i orzechy pokroj na drobne kawalki i dodaj do masy oraz wymieszaj.
Formuj z masy male kulki oraz splaszcz je na okragle kolo. Na blasze pozostaw okolo 5 cm
odstepu pomiedzy ciasteczkami. Piecz przez okolo 19 minut az ciasteczka sie lekko zarumienia.
Przechowuj w sloiku z pokrywka lub na tortownicy z przykrywka. Utrzymuja sie swieze przez
minimum 1 tydzien:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar