ca. 350 g kokta kikärter
150 g kokt hirs
2 st gullökar fint hackade
3 st vitlöksklyftor pressade
2 ägg
salt, peppar
1/2 tsk cayenne peppar
hackad bladpersilja ( mängden efter smak)
havregryn med fibrer
Mixa kikärtor med en stavmixer och sedan tillsätt kokt hirs och fortsätt mixa. Stek den finhackade
löken i ghee smör tills den mjuknar och pressa vitlök i den och stek någon minut till. Lägg över i
den mixade kikärt-hirs massan och blanda. Tillsätt 1 1/2 ägg och blanda väl, krydda med salt,
peppar cayenne peppar och den hackade bladpersiljan. Forma till runda biffar. Vispa det halva
ägget som återstod och doppa biffarna i den och sedan rulla dem i havregryn. Stek i ghee smör
tills dem får en gyllenbrun yta.
150g ugotowanej kaszy jaglanej
2 cebule drobno pokrojone
3 zabki czosnku przecisniete przez praske
2 jajka
sol, pieprz
1/2 lyzeczki pieprzu cayenne
natka pietruszki drobno posiekana
owsianka z otrebami
Zmiksuj ugotowana cieciorke za pomoca blendera nastepnie dodaj ugotowana kasze i jeszcze
zmiksuj. Podsmaz pokrojona cebule na masle klarownym az zmieknie i nabierze slodyczy
nastepnie dodaj przecisniety czosnek i podsmazaj jeszcze minutke. Dodaj do masy cieciorkowej
i wymieszaj dokladnie. Dodaj 1 1/2 jajka oraz dopraw sola, pieprzem, pieprzem cayenne i
posiekana natke pietruszki i polacz mieszajac. Formuj okragle kotlety, Pozostale 1/2 jajka "rozkluc"
widelcem i obtocz kotlety w jajku i owsiance z otrebami. Smaz na masle klarownym az sie lekko
zabrazowia.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar