söndag 8 mars 2015

Nyttiga biffar med kikärtor och hirs. Zdrowe kotlety z cieciorki i kaszy jaglanej.


   ca. 350 g kokta kikärter
   150 g kokt hirs
   2 st gullökar fint hackade
   3 st vitlöksklyftor pressade
   2 ägg
   salt, peppar
   1/2 tsk cayenne peppar
   hackad bladpersilja ( mängden efter smak)
   havregryn med fibrer
   Mixa kikärtor med en stavmixer och sedan tillsätt kokt hirs och fortsätt mixa. Stek den finhackade
   löken i ghee smör tills den mjuknar och pressa vitlök i den och stek någon minut till. Lägg över i
   den mixade kikärt-hirs massan och blanda. Tillsätt 1 1/2 ägg och blanda väl, krydda med salt,
   peppar cayenne peppar och den hackade bladpersiljan. Forma till runda biffar. Vispa det halva
   ägget som återstod och doppa biffarna i den och sedan rulla dem i havregryn. Stek i ghee smör
   tills dem får en gyllenbrun yta.
 

 
    okolo 350g ugotowanej cieciorki
    150g ugotowanej kaszy jaglanej
    2 cebule drobno pokrojone
    3 zabki czosnku przecisniete przez praske
    2 jajka
    sol, pieprz
    1/2 lyzeczki pieprzu cayenne
    natka pietruszki drobno posiekana
    owsianka z otrebami

   Zmiksuj ugotowana cieciorke za pomoca blendera nastepnie dodaj ugotowana kasze i jeszcze
   zmiksuj. Podsmaz pokrojona cebule na masle klarownym az zmieknie i nabierze slodyczy
   nastepnie dodaj przecisniety czosnek i podsmazaj jeszcze minutke. Dodaj do masy cieciorkowej
   i wymieszaj dokladnie. Dodaj 1 1/2 jajka  oraz dopraw sola, pieprzem, pieprzem cayenne i
   posiekana natke pietruszki i polacz mieszajac. Formuj okragle kotlety, Pozostale 1/2 jajka "rozkluc"
   widelcem i obtocz kotlety w jajku i owsiance z otrebami. Smaz na masle klarownym az sie lekko
   zabrazowia.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar