Sötpotatis innehåller höga halter av antioxidanter, antiinflammatoriska näringsämnen och blodsocker reglerande näringsämnen. Dem är full proppade med A vitaminer i form av betakaroten, B6 (pyridoxin) och vitamin C. Dem innehåller också mycket mangan, koppar, kalium, järn och kostfiber.
Dem har låga kalorier och är fett fria!Den orangefärgade fruktkött är rik på betakaroten som ger oss vitamin A. Trots sitt namn bidrar sötpotatis till att stabilisera blodsockernivå.
Jag experimenterar med att ugnsbaka sötpotatis på ganska låg värme och sedan använda den till olika rätter ( fyllningar till ravioli, tillsammans med ugnsbakad pumpa till soppan och till denna fantastiska dipp)
Som bas till denna såsen gjorde jag en egen majonäs på ekologiska äggulor, rapsolja, dijonsenap lite honung, salt, peppar och citronsaft.
Jag mixade den ugnsbakade sötpotatis med stavmixer till en slät massa.
Sötpotatis skär i klyftor och lägg en gnutta smör på varje klyfta salta och peppra. Baka i ugnen på 150° i ca. 1 timme.
Sedan blanda med majonäsen i proportioner 2 delar sötpotatis massa och 1 del majonäs. Krydda lite extra med salt och peppar och eventuellt lite cayenne peppar.
Zajęło mi trochę czasu aby docenić słodkie ziemniaki i ich wspaniałe właściwości. Poniżej trochę faktów na ich temat
Słodkie ziemniaki zawierają duże ilości antyoksydantów, przeciwzapalne składniki odżywcze i składniki regulujące poziom cukru we krwi.Zawierają mnóstwo witaminy A w formie betakarotenu, witamine B6 oray witaminę C. Zawierają również miedź, kalium,żelazo i błonnik.
Zawierają mało kalori i żadnego tłuszczu! Pomarańczowy kolor ziemniaka jest bogaty w betakaroten który zaopatruje nas w witaminę A. Pomimo swojej nazwy słodki ziemniak przyczynia się do obniżenia poziomu cukru we krwi.
Ja eksperymentuje i piękę moje ziemniaki w piekarniku w niskiej temperaturze a później dodaję do różnych dań ( farszu do ravioli, zupy dyniowej oraz tego oto pysznego sosu)
Jako bazę do tego sosu użyłam domowego majonezu z musztardą miodową dijon.
Słodkie ziemniaki kroję na ćwiartki i piekę w piekarniku lekko posmarowane masłem w 150° przez około 1 godzinę. Po upieczeniu zmiksuj ziemniaki blenderem i wymieszaj z majonezem w proporcji 2:1. 2 porcje ziemniakòw i 1 porcja majonezu. Przypraw solą i pieprzem i ewentualnie szczyptą pieprzu kajeńskiego.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar