Små gröna skott har jag hittat i mina rabatter, solen skiner och jag fångar dem fantastiska stunder idag. Metreologer varnar för en väder försämring dem kommande dagarna men jag känner mig laddat med nya energier och bjuder på en mycket chokladig choklad ostkaka.
botten:
Sätt ugnen på 175°
150 g granola ( jag använde min egen kokos granola)
60 g mjukt smör
Mixa granola med det mjuka smöret med en stavmixer till en slet massa ( mixa inte för länge så att du lämnar kvar lite bitar av nötter och frön som finns i granolan)
Täck en form 26 cm med löstagbar botten och baka i ugnen på 175° i ca 15-17 minuter ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 100°
massa:
750 g färskost ( Arlas färskost naturell passar utmärkt)
250 g mascarpone
70 ml potatismjöl
5 ägg
50 g finkornig socker
400 g mörk choklad (60-70%)
I ett vatten bad smält chokladen. Vispa ihop färskosten, mascarpone, socker och potatismjöl. Vispa i äggen 1 i taget och vänd ner den smälta chokladen. Häll i formen och baka i ugnen i 3,5- 4 timmar.
Låt svalna i ugnen med ungs luckan något öppen. Ställ i kylen helst över natten. Servera med extra chokladsås och tex. färska hallon.
Znalazlam dzis w moim ogrodku pierwsze oznaki wiosny, slonce swieci a ja lapie te wszystkie wspaniale chwile jak piekne muszelki do woreczka. Metreolodzy ostrzegaja przed pogorszeniem pogody w najblizszym czasie ja jednak czuje sie naladowana energia i zapraszam Was na mój bardzo czekoladowy sernik.
spod:
Wlacz piekarnik na 175°
150 g granoli ( ja uzylam mojej wlasnej granoli kokosowej)
60 g miekkiego masla
Zmiksuj granole z miekkim maslem przy pomocy blendera na jednolita mase. Nie miksuj zbyt dlugo i pozostaw kawalki orzechow i pestek slonecznika lub dyni zawartych w granoli.
Wyklej masa dno formy 26 cm z odpinanym dnem. Piecz w piekarniku przez okolo 15-17 minut az sie lekko zabrazowi. Pozostaw do ostygniecia.
Zmniejsz temperature w piekarniku do 100°
masa:
750 g twarogu z wiaderka
250 g mascarpone
70 ml maki ziemniaczanej
5 jajek
50 g cukru
400 g czekolady deserowej (60-70%)
W kapieli wodnej rozpusc czekolade. Zmiksuj twarog, mascarpone, cukier i make ziemniaczana. Dodaj po 1 jajku i wciaz miksuj a na koniec dodaj rozpuszczona czekolade i wymieszaj dokladnie. Wlej mase serowa do formy wstaw do piekarnika i piecz przez 3,5 - 4 godzin. Pozostaw w piekarniku do ostygniecia z lekko uchylonymi drzwiczkami. Na noc wstaw do lodowki. Podawaj z sosem czekoladowym i np. malinami.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar