söndag 8 mars 2015

Quchnia artystyczna i Warszawa och citron soppa med kikärter. Quchnia artystyczna w Warszawie i zupa cytrynowa z cieciorka.

Första gången hittade jag till Quchnia artystyczna av en slump! Sedan visade sig att det är en av dem bästa restauranger i Warszawa. Även denna gången ville jag inte missa tillfällen att få äta något nyttigt, fräscht och innovativt. Citronsoppan med kikärtor var fantastisk och här kommer min version av denna soppan.


    2 stjälkar av selleri hackade i tunna skivor
    2 st salladslökar fint hackade
    3 vitlöksklyftor fint hackade
    1 squash hackad i fina bitar
    ca. 1,5 liter kyckling buljong
    citronskal av 1 st ekologisk citron
    citronsaft av ca. 1 citron
    ca. 250 gr kokta kikärter
    salt, peppar
    blad persilja fint hackad
    böngroddar
    ghee smör
   
    I en kastrull stek i ghee smör selleri med salladslökar tills dem mjuknar något. Lägg i squash och
    fortsätt steka i några minuter. Häll i kycklingbuljong, kikärtor och låt hela soppan värmas
    ordentligt. Krydda med salt, peppar, citronskal och citronsaft. Toppa med hackad persilja.

   
   
     Pierwszy raz trafilam do Quchni artystycznej przez przypadek. Pozniej okazalo sie ze jest to jedna
     z najlepszych restauracji w Warszawie.Rowniez tym razem nie chcialam stracic okazji na
     sprobowanie czegos zdrowego, swiezego i innowacyjnego. Zupa cytrynowa okazala sie swietnym
     wyborem  a po powrocie do domu ugotowalam moja wersje tej pysznej zupy.
   
     2 lodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
     2 lodyzki szczypiorku z biala czescia drobno pokrojone
     3 zabki czosnku drobno pokrojone
     1 cukinia pokrojona w kostke
     1, 5 litra rosolu
     skorka otarta z 1 ekologicznej cytryny
      sok wycisniety z 1 cytryny
     250 g ugotowanej cieciorki
     sol, pieprz
     natka pietruszki drobno posiekana
     maslo klarowne

      W garnku podsmaz na masle klarownym seler naciowy ze szczypiorekiem az zmiekna.  Dodaj
      cukinie i podsmazaj jeszcze kilka minut. Dodaj rosol i ugotowana cieciorke i pozostaw zupe
      az sie porzadnie podgrzeje. Dopraw sola, pieprzem, skorka cytrynowa i sokiem z cytryny.
     Posyp natka pietruszki.
   
   

   
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar