Första gången hittade jag till Quchnia artystyczna av en slump! Sedan visade sig att det är en av dem bästa restauranger i Warszawa. Även denna gången ville jag inte missa tillfällen att få äta något nyttigt, fräscht och innovativt. Citronsoppan med kikärtor var fantastisk och här kommer min version av denna soppan.
2 stjälkar av selleri hackade i tunna skivor
2 st salladslökar fint hackade
3 vitlöksklyftor fint hackade
1 squash hackad i fina bitar
ca. 1,5 liter kyckling buljong
citronskal av 1 st ekologisk citron
citronsaft av ca. 1 citron
ca. 250 gr kokta kikärter
salt, peppar
blad persilja fint hackad
böngroddar
ghee smör
I en kastrull stek i ghee smör selleri med salladslökar tills dem mjuknar något. Lägg i squash och
fortsätt steka i några minuter. Häll i kycklingbuljong, kikärtor och låt hela soppan värmas
ordentligt. Krydda med salt, peppar, citronskal och citronsaft. Toppa med hackad persilja.
Pierwszy raz trafilam do Quchni artystycznej przez przypadek. Pozniej okazalo sie ze jest to jedna
z najlepszych restauracji w Warszawie.Rowniez tym razem nie chcialam stracic okazji na
sprobowanie czegos zdrowego, swiezego i innowacyjnego. Zupa cytrynowa okazala sie swietnym
wyborem a po powrocie do domu ugotowalam moja wersje tej pysznej zupy.
2 lodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
2 lodyzki szczypiorku z biala czescia drobno pokrojone
3 zabki czosnku drobno pokrojone
1 cukinia pokrojona w kostke
1, 5 litra rosolu
skorka otarta z 1 ekologicznej cytryny
sok wycisniety z 1 cytryny
250 g ugotowanej cieciorki
sol, pieprz
natka pietruszki drobno posiekana
maslo klarowne
W garnku podsmaz na masle klarownym seler naciowy ze szczypiorekiem az zmiekna. Dodaj
cukinie i podsmazaj jeszcze kilka minut. Dodaj rosol i ugotowana cieciorke i pozostaw zupe
az sie porzadnie podgrzeje. Dopraw sola, pieprzem, skorka cytrynowa i sokiem z cytryny.
Posyp natka pietruszki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar