torsdag 26 februari 2015

En sallad till henne och till honom:) Salatka dla niej i dla niego:)


Ett bra alternativ till en nyttig lunch. Två variationer på sallader med ekologiska ingredienser. En sallad med quinoa och rårivna morötter toppad med rostade nötter och en med kokta ägg, avocado, broccoli och rostade nötter.



    Quinoa sallad till henne:)
    2 personer
    2 dl quinoa( koka enligt anvisning)
    3 st morötter rårivna
    saft från 1/2 eller 1 citron( beroende på hur syrlig vill du att din quinoa smakar)
    ca. 1/2 dl olivolja
    salt och peppar
    gröna blad och olika gröna skott mängden och sorter enligt eget tycke och smak ( jag hade mycket
    rucola, baby spenat, ärtskott)
    ca. 10 st socker ärtor skurna på längden i tunna skivor
    1 mogen avocado skuren i fina skivor
    rostade mandlar, hasselnötter ( jag rostar mina nötter i ugnen på 140° i ca. 1 timme)

    dressing till båda sallader:
    1 dl olivolja
    1-2 msk vinäger ( champagne eller vitbalsamvinäger )
    1 tsk dijon senap med honung
    salt, peppar
    eventuellt några droppar citron saft
    i en liten burk med lock blanda olivoljan med senapen genom att skaka på burken! Tillsätt dem
    andra ingredienserna och skaka återigen tills du får en krämig dressing.
    
    Den kokta quinoan blandar jag med morötter och smaksätter med citronsaft, olivolja
    salt och peppar. Komponera dina  sallader. Toppa med dressingen.

   

    
    Sallad med ägg och broccoli till honom:)
    2 pers.
    2 ägg kokta i ca. 7 minuter och sedan nerkylda
    1 st. rå broccoli i små buketter
    1 mogen avocado skuren i fina skivor
    gröna blad och olika gröna skott mängden och sorter enligt eget tycke och smak ( jag hade mycket
    rucola, baby spenat, ärtskott)
    rostade nötter ( jag rostar mina nötter i ugnen på 140° i ca. 1 timme)

    dressing till båda sallader:
    1 dl olivolja
    1-2 msk vinäger ( champagne eller vitbalsamvinäger )
    1 tsk dijon senap med honung
    salt, peppar
    några droppar citron saft
    i en liten burk med lock blanda olivoljan med senapen genom att skaka på burken! Tillsätt dem
    andra ingredienserna och skaka återigen tills du får en krämig dressing.
 
 

 
    Oto propozycja zdrowego lunchu dwie salatki z ekologicznych skladnikow. Salatka z quinoa
    starkowana swieza marchewka i posypana prazonymi orzechami oraz z jajkami "prawie na
    miekko", swiezymi brokulami, avocado i prazonymi orzechami.

   
    Salatka dla niego:
    2 porcje
    2 jajka" prawie na miekko" gotowane 6 minut
    1 brokul w male rozyczki
    1 dojrzale avocado pokrojone w podluzne plasterki
    zielone salaty i kielki ( ja mialam salate rucola, szpinak baby i kielki z groszku)
    prazone orzechy ( ja praze migdaly i orzechy laskowe w piekarniku na 140° przez okolo godzine)

    dresing do obu szlatek:
    1 dl oliwy z oliwek
    1-2 lyzek octu winnego ( bialego balsamicznego lub szmpanskiego  )
    1 tlyzeczke musztardy z miodem
    sol i pieprz
    kilka kropli soku z cytryny
    w malym sloiczku z zakretka wymieszaj oliwe z musztarda potrzasajac zakreconym sloiczkiem!
    Nastepnie dodaj pozostale skladniki  i ponownie wstrzasnij sloiczkiem az dresing osiagnie
    kremowa konsystencje.


    Salatka dla niej:
   
    2 porcje
    2 dl ugotowanej quinoa
    3 marchewki starkowane na grubych oczkach
    sok z 1/2 lub 1 cytryny
    okolo 1/2 dl oliwy z oliwek
    sol i pieprz
    zielone salaty i kielki ( ja mialam salate rucola, szpinak baby i kielki z groszku)
    prazone orzechy ( ja praze migdaly i orzechy laskowe w piekarniku na 140° przez okolo godzine)
    1 dojrzale avocado pokrojone w podluzne plasterki
    rostade mandlar, hasselnötter ( jag rostar mina nötter i ugnen på 140° i ca. 1 timme)
    prazone orzechy ( ja praze migdaly i orzechy laskowe w piekarniku na 140° przez okolo godzine)

 
    
     
    



    
     
   

   
   
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar