måndag 13 april 2015

Till frukost, mellanmål och istället för sötsaker en gudomlig kokos granola. Na śniadanie, podwieczorek i zamiast słodzczy przepyszna granola kokosowa.

Efter mitt besök i Polen kommer jag hem med många kulinariska inspirationer. Hjärtat hoppar av glädje och stolthet varje gång jag upptäcker nya avtryck och trender. Mattidningar växer i utbud och kvalité, jag köper mina favoriter och blir inte besviken! Receptet på denna underbara granola kommer från en av dessa tidningar med mina små justeringar:)


    4 dl ekologiska havregryn
    2 dl kokt quinoa
    2 dl ekologiska,skalade mandlar
    2 dl ekologiska, osötade kokosflingor
    1 dl ekologiska, osötade kokosflingor
    4 msk honung
    3 msk ekologisk kokosolja
   
    I en liten kastrull värm kokosoljan med honung på svag värme tills honungen smälter. Blanda alla
    ingredienser till granolan i en stor skal och häll över den smälta kokos- honung massan och blanda
    väl. Sedan lägg över granola blandningen på en plåt klädd med bakpapper. Sätt ugnen på 160° och
    baka granolan tills den blir gyllenbrun. Förvara den i en burk med lock.

   
   
    Po każdej wizycie w Polsce wracam do domu z wieloma kulinarnymi inspiracjami. Moje serce
    podskakuje ze  szczęścia i dumy za każdym razem kiedy odkrywam nowe trendy. Czasopisma
    kulinarne  zaskakują wspaniałą jakością. Kupuje moje ulubione i nie jestem zawiedziona! Przepis
    na tą oto wspaniałą granole pochodzi z 13 nr. Kukbuka z moimi małymi zmianami:)

    2 szklanki ekologicznych płatków owsianych górskich
    1 szklanka ekologicznej i ugotowanej quinoa ( komosy ryzowej)
    1 szklanka obranych migdałów
    1 szklanka niesłodzonzch wiórków kokosowych
    1/ 2 szklanki niesłodzonych płatków kokosowych
    4 łyżki miodu
    3 łyżki oleju kokosowego
    Podgrzej olej kokosowy z miodem w małym garnuszku aż miód się rozpuści. Dodaj do
    połączonych ze sobą w misce pozostałych składników i dokładnie wymieszaj. Całość wyłóż na
    blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160° i piecz aż
    granola się zarumieni. Przechowuj w pojemniku z zakrętką.
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar