onsdag 29 april 2015

Svarta bönor, pistagenötter = biffar. Czarna fasola, pistacje= kotlety.


Det är definitivt dem bästa biffar som jag har producerat! En kanske ovanlig kombination men jag lovar dem lätt rostade nötter och stekta löken sätter sitt prägel på dessa underbara biffar! Min äldsta son som sätter en god köttig biff före allt annat blev förtjust i dessa så att även köttälskare kan man tillfredsställa:)

Svarta bönor kokta ca. 300g
Hirs kokt 300g
2 stora gula lökar fint hackade
2 vitlöksklyftor fint hackade
2 ekologiska ägg
50g pistage nötter lätt rostade på pannan eller i ugnen på 120° i ca 40 min.
10g lätt rostade pistage nötter till dekorationen
salt, peppar
ghee smör
Stek på låg värme den finhackade löken i ghee smör tills sötman kommer fram.Tillsätt vitlök och stek lite till. Mixa alla pistage nötter med en stavmixer.  Spara ca 10 g till  dekorationen.
Blanda alla ingredienser  i en bunke och mixa med en stavmixer till en slät massa.
Forma till biffar och stek gyllenbruna i ghee smör. Servera med tomatsalsa, grön sallad och en guacamole!

To są zdecydowanie najlepsze kotlety jakie do tej pory zrobiłam!Być może pomyślicie że to dziwna
kombinacja lecz obiecuje że podpieczone orzechy i podsmażona cebulka przypieczętują całości.
Mój najstarszy syn który odda wszystko za  dobrego steka zachwycił się tymi oto jarskimi 
cudeńkami, także zadowolą one też mięsożerców.

Czarna fasola ugotowana 300g
Kasza jaglana ugotowana 300g
2 duże cebule żółte drobno pokrojone
2 ząbki czosnku drobno pokrojone
2 jajka ekologiczne
50g pistacji lekko podpieczonych na patelni 
10g podpieczonych pistacji do dekoracji
salt, peppar
masło klarowne
Podsmaż cebulę na małym gazie na maśle klarownym aż będzie lekko slodka na koniec dodaj 
czosnek i podsmażaj jeszcze chwilę. Blenderem zmiksuj pistacje i odłóż około 10g do dekoracji.W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki a następnie zmiksuj blenderem na dość gładką masę. 
Formuj kotlety i smaż na maśle klarownym aż się ładnie zarumienią. 
Podawaj z zieloną sałatą, pomidorową salsą i guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar