Körsbärs träden håller på att slå ut, magnolian är på gång och jag är fyllt med energi:)
Denna soppan mättar och sprider värme i kroppen. Fullspäckat med nyttigheter och vansinnig god!
Inspirationen kommer från greenkitchenstories med mina ändringar!
kokosolja eko
2 stora gula lökar ekologiska
4 ekologiska sötpotatis
4 ekologiska morötter
200 ml röda linser
1,5 liter vatten ( i receptet står 1 liter, jag hade 1,5 liter och min soppa var tjock i konsistensen!)
1 tsk torkad timjan
salt och färsk malen peppar
olivolja av god kvalitè
topping:
en stor aubergine
kokosolja
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald kummin
salt, nymalen peppar
2 msk hackad bladpersilja
Hacka den gula löken och fräs i kokosoljan tills sötman kommer fram men utan att den får färg.
Tillsätt söt potatisen och morötter som du skär i mindre bitar, krydda med timjan, salt och peppar och fortsätt fräsa. Lägg i röda linser och 1,5 liter kallt vatten och koka på låg värme i ca. 20-25 minuter tills linserna och grönsakerna blir mjuka.
Värm en panna med kokosolja till ganska hög värme ( hos mig induktion från 1-14-Power och jag stekte på 12) och hacka auberginen i små bitar. Stek den tills den får en fin färg och krydda. Tillsätt den hackade persiljan.
Mixa soppan med stavmixer tills du får en slät konsistens. Smaka av och krydda efter egen smak.
Toppa med den kryddiga auberginen, droppa lite olivolja. Voila!
Drzewka wiśniowe zaczynają rozkwitać, magnolia też się szykuje a mnie rozpiera pozytywna
energia:)
Ta oto zupa syci , rozgrzewa i jest naładowana "zdrowiem" a przede wszystkim jest pyszna!
Inspiracje do tej zupy znalazlam na greenkitchenstories z moimi zmianami!
około 5 porcji
olej kokosowy
2 duże cebule żółte ekologiczne
4 ziemniaki słodkie ekologiczne
4 marchewki ekologiczne
200 ml soczewicy czerwonej
1.5 litra wody
1 łyżeczke suszonego tyminaku
sól i pieprz
oliwa z oliwek dobrej jakości
bakłażanowa posypka
1 duży bakłażan
olej kokosowy
1/2 lyżeczki kurkumy
1/2 mielonego kminku
sól i pieprz
2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej
Cebulę pokrój drobno i podsmaż na oleju kokosowym aż cebula "puści slodycz" ale nie zarumieni
się. Dodaj ziemniaki i marchewkę pokrojone na małe kawałki, dodaj przyprawy i podsmażaj
jeszcze przez kilka minut. Wsyp soczewice i wlej 1,5 litra wody. Gotuj na małzm ogniu przez
około 20-25 minut aż soczewica i warzywa zmiękną.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć uprzednio pokrojonego na małe kawałki bakłażana.
Smaż aż bakłażan się zarumieni i przypraw go kurkumą i kminkiem oraz natką pietruszki.
Zmiksuj zupę na gładką konsystencje przy pomocy blendera. Dopraw tak jak lubisz. Posyp
bakłażanową posypką i skrop oliwą, Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar