söndag 19 januari 2014

Min hummus bra för allt och till allt :) Moj hummus dobry na wszystko i do wszystkiego:)


En av dem enklaste, godaste och nyttigaste du kan göra. Jag brukar koka 1 kg kikärter  och sedan frysa dem i små portioner, så enkelt när tiden är knapp och magen skriker på något nyttigt och mätande.Denna gången tillsatte jag grönkål och min hummus fick en ännu rikare smak.



Grönkålshummus  ca. 6 portioner

150 gr. grönkål ( ta bort stjälkar)
3 vitlöksklyftor
1 msk kokosfett eller ghesmör
1,5 tsk spiskummin
400 gr. kokta kikärter
saft från 1 citron
ca.0,5 dl sesampasta( tahini pasta helst ekologisk)
1 dl olivolja
1 dl vatten
salt

Hacka grönkålen och vitlöksklyftorna och stek dem i kokosfett eller ghe smör. Krydda med spiskummin och stek på svag värme tils grönkålen börjar slakna något.Låt svalna. Mixa alla ingredienser och tillsätt så mycket vatten så att hummusen blir krämig, den ska inte bli rinnig. Smaka av med tex. flingsalt.
Passar till allt låt fantasin bestämma.... 



 Jedno z najlatwiejszych, najsmaczniejszych i najzdrowszych dan jakie mozesz zrobic. Zazwyczaj gotuje  kilogram cieciorki a nastepnie porcjuje i zamrazam. Takie to proste kiedy czasu na lekarstwo a zoladek domaga sie czegos zdrowego i sycacego. Tym razem dodalam jarmuz do mojego hummusu dzieki temu jego smak jest jeszcze bogatszy.

Hummus z jarmuzem

okolo 6 porcji

150 gr. jarmuzu( usun szypulki)
3 zabki czosnku
1 lyzke tluszczu kokosowego lub masla klarownego
1,5 lyzeczki kminu
400 gr. ugotowanej cieciorki
sok z 1 cytryny
50 gr pasty sezamowej (tahini)
1 dl oliwy z oliwek
1 dl wody
sol do smaku

Poszatkuj jarmuz oraz czosnek oraz podsmaz na malym ogniu az jarmuz lekko zwiednie, przypraw kminkiem. Pozostaw do wystygniecia. Nastepnie zmiksuj wszystkie  skladniki, dodaj tyle wody aby twoj hummus mial konsystencje kremowa. Dopraw sola najlchetniej w platkach.
Pasuje do wszystkiego pozwol twojej fantazji zadecydowac...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar