Det går aldrig att hitta någon pastasort som smakar lika gott som den hemma gjorda. Det går i perioder när vi tar fram varan pastamaskin och när vi gör det då avlutar vi aldrig efter en pasta rätt... Nu var det dags igen det blev bla. mycket färsk pasta med min pesto och fantastiska ravioli a la Jamie Oliver.
Mysle ze nie mozna znalezc pasty ktora jest tak smaczna jak ta ktora mozesz zrobic w domu. Kiedy zdecydujemy sie na wyciagniecie naszej maszyny do pasty nigdy nie konczymy na jednym daniu ze swieza pasta w roli glownej. Nadszedl czas pasty i powstalo mnostwo pysznych dan np. pasta z moim pesto https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=678485453498434382#editor/target=post;postID=3316070576719838467; oraz fantastyczne ravioli a la Jamie Oliver.
Ravioli med prosciutto, ungsbakade tomater, basilika och mozarella.
4 port.
1 stor näve finriven pamesanost
1 stor näve färska, rivna basilikablad
ca. 20 st. av mina ungsbakade tomater https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=678485453498434382#editor/target=post;postID=994100300698040133
2 st. bufallo mozarellaostar grovt hackade
salt, nymalen peppar
10 st. skivor prosciuttio av bästa kvalitè ( helst okologisk)
Min pasta deg:
3 dl. ekologisk vetemjöl
2 ägg
2 ägggulor
lite varmt vatten , knåda tills du får en elastisk deg.
Tänk att dela degen i 2 bitar och arbeta med en del i taget. Under tiden förvara den andra halvan i en platspåse så att den inte torkar ut. Jag använder min pastamaskin för att kavla degen så tunt som möjligt. Jamie brukar kavla ut ca. 10 cm breda pasta ark. Och sedan lägga fyllningen i jämna mellanrum och täcka sedan med en 10 cm bred pasta ark och och trycka försiktigt ihop degen runt fyllningen. sedan kan du skära dina ravioli till den formen du önskar med en vass kniv eller en degsporre.
För mig blir det för mycket deg runt mina ravioli och jag brukar forma mina ravioli till halvmånar. Jag skär ut små ringar av min tunt kavlade pastan och sedan lägger jag lite av fyllningen på den ena halvan, lägger över den andra och med hjälp av tex. gaffel trycker jag ihop mina ravioli.
Koka dem i saltad vatten i omgångar i en rymlig kastrull på hög värme tills dem flyter ut.
Servera med färskriven parmesan, lite rucolasallad och rostade pinjenötter, några ungsbakade tomater och droppa lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar