onsdag 19 februari 2014

Citronrutor med hallon. Cytrynowe kwadraciki z malinami.

Jag älskar lemoncurd, den sura och söta smaken  påminer mig om sommaren... Dessa citronrutor är en fantastisk kombination av lemoncurd, en botten med kokos och hallon.

Uwielbiam lemoncurd, jego slodko- kwasny smak przypomina mi lato... Te oto cytrynowe kwadraciki sa fantastycznym zestawieniem lemoncurd, kokosowego spodu i malin.



ca. 15- 20 rutor

ingredienser:

botten:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
125 gr. smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ungsform, 20- 30 cm, täck botten av formen med bakpapper.

 Mixa alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen på botten av formen. Grädda i ugnen i ca. 25 minuter, ytan ska vara gyllenbrun.

Fyllning:

3 msk maizena
3 dl vispgrädde
8 ägg
3 dl socker
2 msk rivet citronskal
ca. 2 dl citronsaft
3 dl frysta hallon
1 pkt. färska hallon till servering

Vispa maizena med 1 dl vispgrädde. Tillsätt resterande grädde och tilllsätt ägg, socker, citronskal och citronsaft. Värm smeten på låg värme rör i hela tiden tills den tjocknar. Den ska inte koka! Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallonen över hela kakan. Grädda i ugnen ca.15-20 minuter tills kakan är fast. Låt kakan svalna i formen. Skär upp i rutor.





 okolo 15-20 kwadracikow

spod:

1 dl cukru
3 dl maki pszennej
125 gr. masla
1 lyzka mleka
1 lyzeczke proszku do pieczenia
1 dl wiorkow kokosowych

Wlacz piekarnik na 175°. Blache o wymiarach 20 na 30 cm posmaruj maslem i wyloz papierem do pieczenia. Polacz wszystkie skladniki za pomoca miksera lub recznie i wyloz ciastem dno twojej formy. Piecz okolo 25 minut az ciasto lekko sie zarumieni.

Masa cytrynowa:

3 lyzki maizeny
3 dl smietanki slodkiej
8 jajek
3 dl cukru
2 lyzki skorki z otartej cytryny
okolo 2 dl soku z cytryn
3 dl mrozonych malin
1 opakowanie swiezych malin do podania

Maizene wymieszaj dokladnie z 1 dl smietanki. Dodaj reszte smietanki, jajka, cukier, skorke oraz sok z cytryn. Wlej mase do garnka z grubym dnem i na bardzo malym gazie podgrzewaj az masa zgestnieje. Masa nie moze sie zagotowac tylko delikatnie wrzec! Lekko ostudzona mase rozprowadz rownomiernie na spodzie. na wierzchu uluz mrozone maliny. Piecz okolo 15-20 minut az masa zesztywnieje. Pozostaw w formie do wystygniecia najlepiej przez cala noc w lodowce. Nastepnie pokroj na kwadraciki.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar