Små söta puddingar som du kan servera som en ensam rätt med tex. god sallad till eller som tillbehör till tex. fisk.
4 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
3 dl hackad blancherad spenat (färsk eller fryst)
1/2 tsk muskot
salt, peppar
smör till formarna
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop ägg, grädde, ost och vitlök till en jämn smet. Krama ur vätskan ur den finhackade spenaten och blanda den med smeten. Använd tex. stavmixer och mixa en liten stund. Krydda med muskot, salt och peppar. Fyll fyra väl insmorda formar tex. muffinformar med smeten och ställ dem i vattenbad i en ungsform. Baka ca. 15- 20 minuter.
Sycace pudingi szpinakowe mozesz podac jako danie w towarzystwie dobrej salaty lub jako dodatek do np. ryby.
4 porcje
4 jajka
1 dl slodkiej smietanki
1 dl drobno starkowanego sera parmesan
1/2 zabka czosnku przecisnietego przez praske
3 dl poszatkowanego i zblanszowanego szpinaku( swiezego lub mrozonego)
1/2 lyzeczki galki muszkaltowej
sol i pieprz
maslo do wysmarowania 4 kokilek
Wlacz piekarnik na 200°C. Zmiksuj jajka, smietanke, ser oraz czosnek na gladka mase. Wycisnij wode z poszatkowanego szpinaku oraz dodaj go do masy. Wymieszaj dokladnie za pomoca miksera. Przypraw galka, sola i pieprzem. Napelnij 4 kokilki wysmarowane maslem oraz wstaw je na blache i wlej tyle wody aby do polowy kokilek. Piecz przez okolo 15-20 minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar