Przepis Nigela Lawson z moimi modyfikacjami/ Recept Nigela Lawson med mina
modifikationer.
När tiden inte räcker till och du är sugen på något lyxigt söt, något som
innehåller mycket choklad
då rekommenderar jag denna fantastiska fudge som är inte alls svår att
tillverka och som finns där
när du som mest behöver den:)
Kiedy nie starcza czasu a ty masz ochote na cos luksusowo- slodkiego cos
co zawiera mnostwo
czekolady wowczas polecam Wam ten fantastyczny fudge, latwy do
zrobienia i wystarcza go na
dlugo... Mi przypomina czasy dziecinstwa, kiedy moja mama robila dla nas bardzo
podobny w
smaku fudge uzywajac zamiast mleko skondensowanego mleka w proszku.
Fudge:
350 gram av mörk choklad gärna 60-70%
1 burk kondenserad mjölk
30 gram smör
170 gram osaltade pistagenötter
En plastlåda jag använde en 20 *10 cm täckt med plastfolie. Värm kondenserad
mjölk, smör och
choklad bruten i små bitar på låg värme i en kastrull med tjock botten.
Tillsätt pistagenötterna och
blanda väl. Häll i din plastlåda och se till att ytan är jämn och fin. Ställ i
kylskåp gärna över natten.
Ta ut och skär i små bitar förvara dem kallt.
Fudge:
350 gram ciemnej czekolady 60-70%
1 puszke skondensowanego mleka
30 gramow masla
szczypte soli
170 gramow niesolonych pistacji
Plastikowe opakowanie o rozmiarach 20 * 10 cm wylozone folia spozywcza. W
garnku o grubym
dnie rozpuszczam na malym ogniu mleko skondensowane, czekolade polamana na male
kawalki
oraz maslo. Dodaj pistacje i wymieszaj dokladnie. Wlej do przygotowanego
opakowania i rozprowadz dokladnie tak aby powierzchnia byla rowna i
gladka. Wstaw do lodowki najlepiej na cala noc. Pokroj na male kawalki.
Przechowuj w chlodnym miejscu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar