En tårta som tillfredställer många, passar som en ensamrätt med en god sallad till eller som en av huvudrätter på buffèn. Som "grädden på moset" är att du behöver inte vetemjöl i denna tårtan.
Tort ktory zadowoli wielu, jako danie glowne z dobra zielona salata lub jako jedno z glownych dan na "stole szwedzkim". "Wisienka na torcie" jest to ze nie potrzebujesz do niego maki.
Du behöver en 20cm springform, smörj den med smör och ströva med ca 2 tsk riven parmesan.
150 g sparris
1 gullök, hackad
1 squash, halverad och tunt skivad
3 vitlöksklyftor, hackade
130 g färsk spenat
en näve basilikablad, hackade
100 g riven parmesan
250 g ricottaost
200 g mascarponeost
5 ägg
zest från en ekologisk citron
en nypa muskotnöt
Ta bort de träiga ändarna på sparrisen. Skiva och koka upp i lättsaltad vatten ca. 2 minuter. Låt
sparrisen rinna av. Värm ugnen till 180°. Värm ghee smör i en kastrull och stek löken sakta
tills den är mjuk. Höj värmen och tillsätt squashen. Stek tills den är mjuk tillsätt vitlök och till sist
spenaten ( är bladen stora kan du hacka dem grovt). Rör tills spenaten har slaknat.
Stäng av värmen och tillsätt sparrisen, basilikan krydda med salt och peppar.
Tillsätt ricottan, mascarpone, ägg och 75 g av parmesanen och till sist dina grönsaker.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar, citron zest och muskotnöt. Häll blandningen i den
smörjda formen och strö över resterande parmesan.
Ställ i ugnen på en plåt och grädda i ca. 30 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun. Låt tårtan stå och
svalna i 30 min och sedan kyl den i kylskåpet i min 3 timmar tills den har satt sig.
Potrzebujesz forme z obrecza o wymiarze 20 cm. Posmaruj ja maslem i obsyp potarkowanym
parmesanem okolo 2 lyzeczki.
150 gr. swiezych szparag
1 zolta cebule, drobno pokrojona
1 cukinie przepolowiona i pokrojona na cienkie plasterki
3 zabki czosnku, posiekane
130 gr swiezego szpinaku
garsc listkow bazylii, posiekanej
100gr startego parmesanu
250 gr sera ricotta
200 gr sera mascarpone
5 jajek
starta skorke z jednej ekologicznej cytryny
szczypte galki muszkatolowej
Odkroj"zdrewniale" koncowki szparag. Pokroj je drobno i zagotuj przez okolo 2 minut w lekko
osolonej wodzie. Odcedz na durszlaku i pozostaw do wystygniecia. Rozgrzej piekarnik do 180°.
Na masle klarownym podsmaz cebule na malym ogniu do miekkosci. Dodaj cukinie zwieksz gaz i
podsmaz az zmieknie.Dodaj czosnek i na koncu szpinak ( jesli liscie szpinaku sa duze posztkuj go
lekko). Podsmazaj az liscie szpinaku zwiedna. Wylacz gaz i dopraw sola, pieprzem, skorka z
cytryny oraz galka nastepnie dodaj szparagi i posiekane liscie bazylii.
Dodaj sery: ricotta, mascarpone oraz 75 gr starkowanego sera pamesan, jajka i twoje warzywa.
Wymieszaj dokladnie i wlej do formy posmarowanej maslem i oproszonej parmesanem.
Posyp pozostalym parmesanem. Wstaw na blache do piekarnika na okolo 30 minut.
Wierzch torta ma byc zlocisty.
Pozostaw do ostygniecia a nastepnie wloz do lodowki na minimum 3 godziny az twoj tort
osiadzie.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar