Värm ugnen till 180°. Smöra lätt 2 små ungformar tex. sufflèformar. Skölj och hacka lätt 100 gr färsk spenat och låt den svettas en liten stund med lite vatten i en kastrull. Krama ur all överflödigt vatten. Lägg spenaten i botten på dina smörade formar till en rund ring. Knäck 2 st. ägg i varsin form, lägg en liten smörklick, 1msk vispgrädde och strö över 1 msk riven parmesanost. Sätt formarna i ugnen i ca. 10-12 minuter tills äggvitornas kanter börjar stelna.
Kiedy jest nam najlepiej, pozne niedzielne sniadanie ktore pozywia nasze zoladki i dusze!
Nagrzej piekarnik do 180°. Posmaruj maslem 2 foremki np. do suffetow. Wyplucz i lekko posiekaj 100 gr swiezego szpinaku i w garnku z niewielka iloscia wody podgrzej az nasz szpinak lekko zwiednie. Odcedz szpinak i wycisnij nadmiar wody. Wyloz szpinakiem foremki formujac kolo. Wbij po 2 jajka do kazdej foremki, poloz na wierzch lyzeczke masla i po lyzce slodkiej smietanki. Posyp lyzka startego parmesanu. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika na okolo 10-12 minut, az bialko lekko sie zetnie.
Bon appetit:))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar