söndag 8 december 2013

En hälsosam sallad med fina Olga:))


 En sallad som kräver lite kärlek men resultatet belönar all ansträngning, tycker jag.

Salata ktora potrzebuje troche milosci jednak rezultat wynagradza caly wysilek.

Denna sallad kan du designa själv i oändliga variationer. Det viktigaste är att du använder grönsaker av bästa kvalitè.
Salate mozesz zaprojektowac w niekonczacych sie wariacjach. Najwazniejsze abys uzyla warzyw najlepszej jakosci.


2 pers.

Sallads blad helst 2-3 olika sorter ( hos mig: ekblad, krispsallad, rucolla sallad)

2 morötter som du skivar på en mandolin eller korta sidan på ett rivjärn ( hos mig fantastiska morötter från Saluhall i Höganäs) 


1/2 broccoli, små buketter som du marinerar en stund i en dressing gjord på 1 vitlöksklyfta som du mortlar med den nypa flingsalt, tillsätt citronsaft från 1/2 citron och riven citronskal från 1/2 citron. Tillsätt olivolja och blanda dressingen väl med broccoli buketterna.

Koka 1 dl svarta beluga linser tillsätt lite soya för mera smak.
1/4 del av en liten rödkål skiva på en mandolin eller skär i tunna skivor. salta, peppra, pressa i 1 vitlöksklyfta och saft från 1 citron. En nypa med rörsocker och blanda väl( helst med hjälp av din rena hand)
Torrostade pumpafrö och solrosfrö 
Myntablad
Cherry tomater ca. 4 p/p

Torkade tranbär
Ärtskott och tex. rödbetsgroddar, alfa alfa, purjolöksgroddar
Några bitar av fetaost eller någon annan favorit ost

Dressing

1 1/2 dl olivolja
2 msk balsam vinäger
saft från en apelsin, skal från en apelsin riven 

blanda väl ( jag brukar hälla i alla ingredienser till en liten glasburk och skaka)
Arrangera din egen hälsosallad:)

2 os.

Salata najchetniej 2 -3 rodzaje (u mnie salata rzymska, rucolla i ekblad)

 2 marchewki pokrojone na cienkie plasterki ( najchetniej przy uzyciu mandoliny)

1/2 broccoli, male rozyczki ktore zamarynuj na chwile w dresingu z zabku czosnku roztartego w mozdziezu ze szczypta soli w platkach, soku z 1/2 cytryny oraz skorki z 1/2 cytryny. Dodaj troche oliwy i dobrze wymieszaj. 

Ugotuj 1 dl czarnej soczewicy Belunga, do wody dodaj troche soyi dla pelniejszego smaku.
1/4 z malej glowki kapusty czerwonej pokroj na cieniutko za pomoca mandoliny lub noza. Posol popieprz, wycisnij sok z 1 cytryny oraz dodaj szczypte cukru brazowego. Wymieszaj dokladnie ( najchetniej uzywajac do tego wlasnej dloni).

Upraz pestki dyni i slonecznika.
Platki swiezej miety
Pomidorki cherry ok. 4 na osobe

Suszona zurawine
Kielki np. lucerny, pora, alfa alfa
Kilka kawalkow sera feta lub innego ulubionego sera

Dresing

1 1/2 dl oliwy z oliwek
2 lyzki octu balsamicznego
sok oraz skorke z jednej pomaranczy
Wymieszaj dobrze ( ja wlewam wszystkie skladniki do malego sloiczka, zakrecam i potrzasam)

Zaaranzuj twoja zdrowa salatke:)
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar