lördag 23 december 2017

Krispiga choco chip cookies. Chrupiące ciasteczka choco chip cookies.


    En dag till julafton och jag känner ett lugn i själen... Underbar känsla, inga måsten så här önskar
    jag uppleva varje  jul. Man behöver bara bestämma sig och följa sitt löfte.
    Huset är fullt till bräden med härliga människor, vi tar fram god och lyxigare mat, spelar kort
    spel, tennis och är med varandra. Strax innan jul bakade jag en dubbel sats av dessa härliga kakor
    och det var en bra ide:)

 
 
    255 g glutenfria havregryn
    125 g fullkornsmjöl
    45 g havrekli
    1 tsk soda
    1 1/2 tsk bakpulver
    en nypa havssalt
    225 g rumsvarm smör
    220 g muscovado mörk socker
    2 stora ägg
    1 tsk vaniljpulver
    285 g choklad pastiller ( 60% )
 
    Sätt ugnen på 180 °och täck 2 plåtar med bakplåtspapper. I en stor skål blanda dem torra
    ingredienser, havre, mjöl, kli, soda, bakpulver och salt. I en annan skål vispa den mjuka smöret
    tills det blir fluffigt och sedan tillsätt muscovado socker och vanlijpulver  i 3 omgångar och fortsätt
    vispa.
    Knäck i 1 ägg i taget och fortsätt att vipsa. Lägg i dem torra ingredienser i smör massan, blanda
    väl med en sked och sedan häll i choklad pastiller och blanda.
    Fukta lätt dina händer med vatten och forma små bollar senas platta till dem och lägg på plåten.
    Tänk att du måste ha avstånd mellan dina kakor för att dem kommer flyta ut en aning under
    bakningen. Baka dem i 15 minuter och låt svalna på ett galler. Dem håller sig i ca. 1-2 veckor i en
    tät burk.

 

Ten rok jest inny, lepszy, spokojny bez stresu... To wspaniałe uczucie więc celebruje mój 
świąteczny nastrój. Wystarczy tylko chcieć, postanowić a później dotrzymać swojej
  obietnicy. Mój dom jest pełen wspaniałych ludzi, jesteśmy razem, gotujemy pyszne 
posiłki na które mamy ochotę, gramy w gry i tenisa. Jest fajnie, rodzinnie... 
Na krótko przed świętami znów upiekłam te oto pyszne ciasteczka i był to bardzo 
dobry pomysł.
255 g bezglutenowych płatków owsianych
125 g mąki pełnoziarnistej
45 g otrębów owsianych
1 łyżeczkę sody
szczyptę soli
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
225 g miękkiego masła 
220 ciemnego cukru muscovado
2 duże jajka
1 łyżeczkę sproszkowanej wanilii
285 g 60 % czekolady w pastylkach
Nastaw piekarnik na 180 ° i wyłóż 2 blachy papierem do pieczenia. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki a w drugiej misce ubij masło a następnie w 3 porcjach dodaj cukier 
  muscovado i wanilie. Ubij dokładnie na puszystą masę. Dodaj po jednym jajku i ubijaj jeszcze 
przez chwilę. Do masy maślanej dodaj suche składniki oraz czekoladę i wszystko dokładnie
wymieszaj. Zwilż twoje dłonie i formuj z masy małe kulki a następnie z nich płaskie 
ciasteczka. Układaj je na przygotowanych blachach pamiętaj aby ciasteczka nie były 
zbyt blisko siebie gdyż powiększą swoją objętość podczas pieczenia. Piecz je przez 
15 minut a następnie pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Ciasteczka są pyszne i
 chrupiące przez około 2 tygodnie przechowywane w suchym i szczelnym pojemniku.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar