Mörkt och kallt brrr jag vill till värme, vara ute dagarna långa, njuta av solljus och känna energi i
min varma kropp. Det dröjer nog flera månader tills jag få uppleva detta hemma i Sverige, jag
tröstar mig med god, hälsosam mat som värmer mig och ger mig god energi:))
För att det ska gå smidigt ugnsbakade jag pasternak och morot dagen innan. Överbliven råris
blev min bindande kolhydrat. Du kan använda annat tex. kokt quinoa eller hirs det du kanske har
kvar i ditt kylskåp!
4-5 ganska små ekologiska pasternak ( tvätta och skrubba dem noga innan du ungs bakar dem
på 175° i ca. 1 timme i en ungsform med lock ellr aluminium pakett)
1 stor morot ( du ungs bakar den med pasternak, tvättar och skrubbar och skär i 2 bitar)
Kokt råris ca. 80-100 g
1 stor gullök fint hackad
1 ekologisk ägg
30 g mandelmjöl ( för att få en knaprig yta och nyttigheter)
2 nypor av sopp krydda från Herbaria ( ett fantastiskt ekologiskt märke som levererar kryddor av
hög kvalité. Annars kan du krydda med lite cayenne peppar, paprika, gurkmeja, vitlök och
ingefära.
peppar, salt
doftfri kokosolja
Mixa rotfrukter till en ganska slet massa tillsätt råriset och fortsätt mixa tills dem binder ihop.
Blanda i ägg, lök, mandel mjöl och alla kryddor. Blanda väl. Blött dina händer och forma dina
biffar. Stek på medelvärme i kokosoljan. Servera med en stor grönsallad och vegansk majonäs:)
Vegansk majonäs:
Den är lätt, smakrik och fantastisk god:)
3 msk kikärtsspad ( gör gärna en dubbel sats)
1 tsk ekologisk vitvinsvinäger
1 stor tsk dijon senap med honung
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl ekologisk neutralolja
Mixa med en stavmixer kikärtsspad med senap och alla kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle
samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte oljan för snabbt för att det finns risk att den skär
sig.
Forstätt mixa tills du får en fluffig majonäs!
Ciemno i zimno brrr ja chcę słońca, ciepła które daje mi energię i chęć do działania.
Pocieszam się zdrowym jedzeniem które mnie ogrzewa i daje dobrą energię:))
Aby ułatwić sobie życie warzywa upiekłam dzień wcześniej i dodałam ugotowany wcześniej ryż
który prosił się o zjedzenie.
4-5 małe pasternaki umyte, wyszorowane i upieczone w temp, 175 stopni przez około godzinę w
naczyniu żaroodpornym
1 dużą marchew umytą, wyszorowaną i pokrojoną na 2 części i upieczoną razem z pasternakiem
100 g ugotowanego ryżu ( możesz użyć np. ugotowaną quinoa lub kaszę jaglaną)
1 dużą cebulę pokrojoną drobno
1 ekologiczne jajko
30 g mąki migdałowej aby twoje kotlety były chrupiące
2 szczypty przypraw ( u mnie ekologiczna mieszanka przypraw do zup firmy Herbaria którą
gorąco polecam)
Jeśli takowej nie posiadacie wówczas małą szczyptę suszonego czosnku, imbiru, kurkumy,
papryki, i pieprzu cayenne
sól, pieprz
bez zapachowy olej kokosowy
Zmiksuj upieczone warzywa na dość gładką masę dodaj ryż i miksuj aż składniki się połączą.
Dodaj jajko, cebulę, mąkę migdałową i wszystkie przyprawy. Wymieszaj dokładnie. Zwilż dłonie
i uformuj ładne kotlety. Smaż na oleju kokosowym na średnim ogniu. Podawaj z pyszną zieloną
sałatą i np, wegańskim majonezem:))
który prosił się o zjedzenie.
4-5 małe pasternaki umyte, wyszorowane i upieczone w temp, 175 stopni przez około godzinę w
naczyniu żaroodpornym
1 dużą marchew umytą, wyszorowaną i pokrojoną na 2 części i upieczoną razem z pasternakiem
100 g ugotowanego ryżu ( możesz użyć np. ugotowaną quinoa lub kaszę jaglaną)
1 dużą cebulę pokrojoną drobno
1 ekologiczne jajko
30 g mąki migdałowej aby twoje kotlety były chrupiące
2 szczypty przypraw ( u mnie ekologiczna mieszanka przypraw do zup firmy Herbaria którą
gorąco polecam)
Jeśli takowej nie posiadacie wówczas małą szczyptę suszonego czosnku, imbiru, kurkumy,
papryki, i pieprzu cayenne
sól, pieprz
bez zapachowy olej kokosowy
Zmiksuj upieczone warzywa na dość gładką masę dodaj ryż i miksuj aż składniki się połączą.
Dodaj jajko, cebulę, mąkę migdałową i wszystkie przyprawy. Wymieszaj dokładnie. Zwilż dłonie
i uformuj ładne kotlety. Smaż na oleju kokosowym na średnim ogniu. Podawaj z pyszną zieloną
sałatą i np, wegańskim majonezem:))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar