torsdag 3 november 2016

Chili böngryta med krispig tortilla och guacamole. Chili, fasola, chrupiąca tortilla i guacamole.












  för 4 personer
   1 färsk ekologisk röd chili
   1 stor rödlök
   2 tsk rökt paprikapulver
  1/2 tsk mald kummin
   3 vitlöksklyftor
   1 bunt bladpersilja
   kokosolja utan smak
 
    Skala lök och vitlök och hacka chilin, mixa alla ingredienser med en stavmixer och lägg dem
    över i en panna som är något djupare eller i en kastrull. Stek på medelvärme en stund.
    1 röd och 1 orange paprika, rensad och skuren i fina bitar
    ca. 400 g kokta svarta bönor
    ca. 300 g kokta vita bönor
    ca. 700 g passerade tomater
    Tillsätt alla ingredienser i pannan och blanda väl. Krydda med salt, peppar eventuellt mera rökt
    paprikapulver. Låt puttra.

    4 tortilla bröd skurna i fina rektangler
    Sätt ugnen på 200° och lägg tortilla rektanglar på en plåt klädd med bakpapper och baka tills
    gyllenbruna.

    2 stora och mogna avokado
    1-2 lime
    salt, chili peppar
    Skala avocado och mixa till en len guacamole. Krydda med lime, salt och peppar.
    Severa din chili gryta med krispiga tortilla bitar, guacamole, en bit krispig romansallad och
    cherry tomater.



    4 porcje
    1  czerwone chili
    1 dużą czerwoną cebule
    2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
    1:2 łyżeczki kuminu w proszku
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    olej kokosowy bezzapachowy

    Obierz cebulę i czosnek, chili oczyść z pestek i pokrój na kawałki i zmiksuj wszystkie składniki
    a następnie przełóż na głęboką patelnie i podsmaż na średnim ogniu.
    1 czerwoną paprykę i 1 pomarańczową paprykę pokrój na kawałki
    400 g ugotowanej czarnej fasoli
    300 g ugotowanej białej fasoli
    700 g passaty pomidorowej
    Dodaj wszystkie składniki do pasty chili, dopraw solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze szczyptą
    wędzonej papryki. Duś na małym ogniu.
    4 chlebki tortilla pokrojone na trójkąty rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    i piecz w temp. 200 ° aż się zarumienią.
 
    2 duże i dojrzałe avocado
    1-2 lemonki
    sól morską, pieprz chili
    Obierz avocado i zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku.
    Serwuj twój gulasz fasolowy z chrupiącą tortillą, guacamole, chrupiącą sałatą rzymską i
    pomidorkami cherry.




 
 



 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar