torsdag 3 november 2016

Potatis plättar med parmesan och cheddar. Placuszki ziemniaczane z parmezanem i serem cheddar.


    900g ekologisk och mjölig potatis ( skalad och riven på den grövsta sidan)
    50 g cheddar, riven
    70 g parmesan, riven
    1 gullök, skalad och riven på den fina sidan av rivjärnet
    1 tsk salt, nymalen peppar
    2 ekologiska ägg,  lätt uppvispade
    ca. 30 g ekologisk dinkelmjöl
    kokosolja utan smak
    Lägg den rivna potatisen över en sill och låt en del vätska från potatisen rinna ut. Pressa med
    baksidan av en slev för att få ut så mycket vätska som möjligt. Lägg potatisen i en stor skål
    och tillsätt dem rivna ostar, lök, mjöl, salt, peppar och ägg. Blanda väl.
    Värm upp en stor stekpanna på medelvärme och häll i 2 msk av kokosoljan. Stek ca. 4 plättar i
    taget i ca. 4 minuter per sida. Tänk på att inte ha för hög värme då kan dina plättar bli brända
    och fortfarande råa inuti!
    Servera med lätt stekta kantareller, tunt strimlad purjolök och en klick yoghurt.

 
 
    900 g ekololicznych ziemniaków ( mączastych) starkowanych na dużych oczkach
    50 g sera cheddar starkowanego
    70 g sera parmesan starkowanego
    1 dużą cebulę starkowaną
    sól i pieprz
    2 jajka ekologiczne, lekko rozkłòcone
    około 30 g mąki orkiszowej
    olej kokosowy bezsmakowy
 
    Starkowane ziemniaki przełóż na duże sito i pozostaw do odsączenia. Możesz użyć tylniej części
    dużej łyżki aby wicisnąć z ziemniaków jak najwięcej płynu. Przełóż ziemnaiki do dużej miski
    i dodaj starkowane sery, cebulę, mąkę, sól, pieprz, i jajka. Wymieszaj dokładnie a następnie
    rozgrzej patelnie na średnim ogniu ( uważaj aby nie była za gorąca gdyż placuszki się mogą
    przypalić i nadal będą surowe w środku!)
    Podawaj z lekko podsmażonymi kurkami i cieniutko pokrojonym porem oraz jogurtem naturalnym
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar