Potatis sitter djupt in i själen hos mig, potatis sa jag nog aldrig nej till... i alla dess former! Denna passionen delar med mig min minsta prinsessa och jag är oerhört tacksam över det:))
Ugnsbakad potatis med en fyllning av röda linser serverad med en vegansk majonäs och en liten
sallad.
potatisar och vispa din egen vegansk majonäs.
ca. 4 st. medelstora fasta potatisar som du borstar under rinnande vatten, torkar och sedan
bakar på 180° i min. 1 timme ( tiden beror på vilken sort potatis du använder) potatisen ska
kännas lite al dente!
ca. 1 dl röda ekologiska linser, kokta enligt instruktionen på förpackningen
2 gula ekologiska lökar fint hackade
2 vitlöksklyftor skållade och fint hackade
1 dl frysta små fina ärtor
salt, peppar, cayenne peppar, rökt paprika pulver
smakfri kokosolja
Fyllning:
Stek på medelvärme den finhackade löken och vitlöken tills sötman träder fram och utan att
den tar färg. Lägg i dem kokta linser och frysta ärtor, blanda väl. Stäng av värmen och krydda
rikligt. Dela dem ugnsbakade potatisar i 2 halvor lägg på varje halvan en stor klick med lins
fyllningen. Lägg dem på en plåt täck med bakpapper och baka i ugnen på 150° i ca. 40-50 min.
Servera med en vegansk majonäs och liten tomat sallad till.
Vegansk majonäs:
Den är lätt, smakrik och fantastisk god:)
3 msk kikärtsspad ( gör gärna en dubbel sats)
1 tsk ekologisk vitvinsvinäger
1 stor tsk dijon senap med honung
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl ekologisk neutralolja
Mixa med en stavmixer kikärtsspad med senap och alla kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle
samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte oljan för snabbt för att det finns risk att den skär sig.
Forstätt mixa tills du får en fluffig majonäs!
Kiedy byłam małą dziewczynką byłam niejadkiem! Dziś gdy sama jestem mamą przeżywam podobne rozterki... Dostaje z powrotem za wszystkie swoje niejadkowe grzechy!Marzę sobie że moje dzieci będą dzieliły moją pasje do mojego jedzenia...
Ziemniak jest blisko mojego serca jako dziecko chyba nigdy nie odmawiałam jedzenia ziemniaków w różnych formach a dziś moją ziemniaczaną miłość powiela moja najmłodsza księżniczka.
Pieczony ziemniak z nadzieniem z soczewicy i podany z wegańskim majonezem i sałatką.
4 średnie ziemniaki wyszorowane, osuszone i pieczone w piekarniku w temp.180° przez min. godzinę aż będą al dente ( czas pieczenia zalezy od rodzaju ziemniaków)
1 dl czerwonej i ekologicznej soczewicy ugotowanej według instrukcji na opakowaniu
2 żółte cebule drobno pokrojone
2 ząbki czosnku drobno pokrojone
1 dl mrożonego, małego groszku
sól, pieprz, pieprz kajeński i wędzoną paprykę w proszku
bez smakowy olej kokosowy
Smaż na średim gazie cebulę i czosnek "aż puszczą słodycz"dodaj ugotowaną soczewicę oraz groszek, wymieszaj. Wyłącz gaz i przypraw do smaku.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar