Denna gången tänker jag ge tips på vad du kan ha i din soppa och vad enligt min åsikt
gör denna soppan extra ordinär!
1. Buljongen ( egen buljong
http://whatkasiacook.blogspot.se/2013/09/egengronsaksbuljong-enligt- jamie-oliver.html)
2. Ungs bakade rödbetor ( tvätta, torka och rulla in i aluminiumfolie varje rödbeta och baka i
ugnen på 180° i ca. 1 timme)
3.Använd minst 2 gula lökar och 4 st vitlöksklyftor som du fräser i smakfri kokosolja
tills sötman träder fram.
4. Blötlägg minst i 24 timmar helst längre vita bönor och koka de tills de blir mjuka. Koka
en större sats och frys i små portioner! Jätte bra att ha när man har ont om tid!
5. Det är höst så använd mycket rotfrukter till soppan! jag hade rotselleri,
persiljerot och morötter som jag skar i fina bitar.
6. Krydda generöst med havssalt, peppar och lite äppelcidervinäger och citronsaft när
soppan är klar!
7. Hade även strimlad vitkål som gav en fin krispig tuggmotstånd ( lägg den i soppan
sist av alla grönsaker!)
8. Mixa större del av de kokta vita bönor som du vill ha i soppan tillsammans med ca.
4 dl av soppan med grönsaker! Mixa till ett slät mos och häll tillbaka i soppan.
Du får en fin struktur på soppan och om du också har någon som är "rädd" för
bönor så kan du på detta luriga sätt servera de osynliga! Toppa soppan med
resterande bönor till de som önskar:)
To jets mój " Comfort Food", zupa o głębokim smaku która syci i rozgrzewa.
Zupy to nasza polska narodowa specjalość z której jestem dumna. Szczególnie jesienią i zimą
często goszczą na naszym stole.
Tym razem podzielę się z Wami ciekawostkami które według mnie czynią tę zupę
najlepszą zupą pod słońcem:)
1. Własny bulion warzywny z pieczonych warzyw przepis tu http://whatkasiacook.blogspot.se/2013/09/egengronsaksbuljong-enligt- jamie-oliver.html
2. Pieczone buraczki- umyj i osusz buraczki a następnie zawiń każdy z nich w folię
aluminiową. Piecz w piekarniku w temp. 180 stop przez około godzinę
3. Użyj minimum 2 żółte cebule i 4 ząbki czosnku. Podsmaż na bezzapachowym
oleju kokosowym
4. Namocz białą fasole na minimum 24 godziny a najlepiej dłużej i gotuj aż
będzie miękka. Namocz większą ilość i pomroź na małe porcje, w sam raz kiedy
głód dopada a czasu brak
5. Dopraw solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, octem jabłkowym a na
koniec sokiem z cytryny.
6. Mamy jesień więc użyj dużo warzyw korzennych, ja użyłam selera, korzenia pietruszki
i marchewki
7. Na koniec dodaj poszatkowaną kapustę, aby zachowała swoją chrupkość
8. Zmiksuj na mus większą część ugotowanej fasoli którą przeznaczasz do zupy razem
z 4 dl gotowej zupy z warzywami. Dzięki temu zupa będzie gęściejsza a jeśli też masz w
domu małego człowieczka co ( się boi fasoli) w ten oto sposób zaserwujesz zdrową
fasolę- niewidzialną.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar