söndag 24 juli 2016

Sommar, sommar och en annorlunda gazpacho med cashewsmör och solmogna tomater från Polen. Lato, lato i gazpacho z masłem z nerkowców i najlepszych pomidorów


   Värme, svalkande bad i havet, tennis i Skummeslövstrand och vegetarisk mat av alla dessa
   fantastiska grönsaker det är sommar hemma för mig:) En smakrik  gazpacho med krämigare
   struktur och underbar smak.


   för ca. 4 personer
 
   1 kg solmogna tomater ( jag använde gula tomater)
   100 g vit ekologisk quinoa
   5-7  tsk cashewsmör
   1 pkt krasse
   250 g vit surdegsbröd
   2 vitlöksklyftor skalade
   4-5 msk olivolja av god kvalite
   havssalt, nymalen peppar
   Koka vatten, skär ett snitt på varje tomat och häll den kokande vatten över dem. Efter några minuter
   häll ut all vatten och låt tomaterna svalna. Ta bort skalet och kärnhuset. Mixa tomater med det vita
   brödet ( ta bort kanter), vitlök och krasse ( spara lite för dekorering).
   Tillsätt cashewsmör 1 tsk i taget och olivolja under pågående vispning.
   Spara 1 tsk cashewsmör till quinoan! Krydda med salt och peppar och kyl ner medan
   du förbereder quinoan. Koka quinoan och blanda ordentligt med resterande cashewsmöret och
    krassen.
   Servera den väl kylda soppan med en klick quiona.

 

   4 porcje
 
   Pyszne gazpacho. kremowe i sycące, idealne na gorące dni.
 
   1 kg dojrzałych, polskich pomidorów. Ja użyłam pomarańczowych
   100 g białej quinoa
   5-7 łyżeczek masła z nerkowców
   1 opakowanie lub pęczek rukwi wodnej
    250 g białego chleba na zakwasie
   2 ząbki czosnku obrane
   4-5 łyżek oliwy z oliwek dobrej jakości
   sól morska, świeżo zmielony pieprz
   Pomidory zalej wrzątkiem, obierz ze skóry i usuń nasiona. Miksuj pomidory z chlebem, usuń
   ewentualnie  twarde kanty z chleba, czosnkiem, i rukwią (odłóż kilka do przyozdobienia)
   Dodaj masło z nerkowców i oliwę po łyżeczce podczas miksowania. Zostaw 1 łyżeczkę masła do
   quionoa. Dopraw sola1 i pieprzem i wstaw do lodówki podczas przygotowywania quinoa.
   Ugotuj quionoa i wymieszaj dokładnie z 1 łyżeczką masła z nerkowców oraz pozostała rukwią.
   Gazpacho podawaj porządnie schłodzone z 1łyżką orzechowej quinoa.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar