Ciasto migdalowe pokryte swiezymi owocami: swieze, zdrowe i pyszne:)
Igredienser:
kaka:
2 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl yoghurt
2 ägg
1 dl socker
topping:
3 dl vispgrädde
1 st. vaniljstång
färska bär
Skladniki:
ciasto:
2 1/2 dl maki migdalowej
1 lyzeczke blonnika psyllium
1 lyzeczke cukru waniliowego wlasnej produkcji
szczypta soli
2 dl jogurtu nauralnego
2 jajka
1 dl cukru
glazura:
3 dl smietany kremowki
1 laske wanilii
swieze owoce (jagody, maliny lub truskawki)
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner joghurten. Vispa upp äggen med sockret till hårt skum och vänd samman allihop försiktigt. Häll över i en springform, ca 24 cm. grädda kakan mitt i ugnen ca. 35-40 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden med fröna från vaniljstången. Klicka grädden på kakan och strö över de färska frukter.
Wlacz piekarnik na 175°. Wymieszaj wszystkie suche skladniki.Dodaj jogurt ubijajac. Ubij jajka z cukrem na sztywna mase i dodaj ostroznie mieszajac do masy jogurtowej. Przeloz mase do formy 24 cm. Piecz okolo 35-40 minut. Pozostaw do wystygniecia. Ubij smietane kremowke z ziarenkami waniliii rozloz ja rownomiernie na ciescie migdalowym, rozloz twoje ulubione, swieze owoce.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar