Pesto na bazie pieczonych orzeszkow piniowych, ekologicznej basiliki, dojrzalego parmigianno... po raz kolejny pelne smaku pesto ktore goraco polecam.
Ingredienser:
2 fulla nävar ekologisk basilikablad
en liten näve av persiljeblad
2 vitlöksklyftor
60 gr lättrostade pinjenötter
1 dl riven parmisano
1 1/2dl olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Skladniki:
2 "duze" garscie ekologicznych listkow bazyli
1 mala garsc listkow pietrzuszki
2 zabki czosnku
60 gr lekko zarumienionych orzeszkow piniowych
1 dl startego sera parmisano
1 1/2 dl oliwy z oliwek
sol w platkach i siezo zmielony pieprz
Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Tillsätt olivolja lite i taget tills du får din krämig pesto.
Zmiksuj wszystkie skladniki za pomoca blendera dodajac po troche oliwe do uzyskania kremowej konsystencji twojego pesto!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar