En smakrik pesto på ungsbakade tomater, passar till pasta, skaldjur eller till en bruchetta.
Aromatyczne czerwone pesto z pieczonych pomidorkow, doskonale pasuje do pasty, owocow morza lub jako bruchetta.
Ingredienser:
ungsbakade tomater ( precis som till Bruschettan i mitt tidigare inlägg ungsbakar jag mina mogna tomater i 100° ca.2-3 timmar) det beror på vilken mängd pesto du vill tillverka. Jag använde ca. 4 stora ( delade i skivor innan) och 5 små cherry tomater till min pesto.
50 gr. rostade pinjenötter
1-2 vitlöksklyftor ( beroende på styrkan och tycke)
1 dl riven parmesan
1/2 tub ca.100 gr tomatpurè
1/2 färsk, röd chilli
1-2 dl olivolja
citronsaft
flingsalt och färskmalen peppar
Mixa alla igredienser till en slät och krämig pesto.
Skladniki:
pomidorki pieczone w piekarniku ( tak jak do Bruschetty we wczesniejszym poscie pieke dojrzale pomidory w temp.100° okolo 2-3 godzin) 4 duze pokrojone wplastry i 5 malych pomidorkow cherry.
50 gr. prazonych orzeszkow pinowych
1-2 zabkow czosnku (w zaleznosci od preferencji)
1 dl parmesanu starkowanego na tarce
1/2 tubki okolo 100 gr. przecieru pomidorowego
1/2 swiezej papryczki chilli
1-2 dl oliwy z oliwek
sok z cytryny
sol w platkach, swiezo zmielony pieprz
Zmiksuj wszystkie skladniki na gladkie i kremowe pesto.
Recept på mitt gröna peston kommer snart.....:))
A przepis na moje zielone pesto zamieszcze wkrotce....:))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar