En gudomlig raw morotskaka från Erica Palmcrantz - firar min älskade syster idag Grattis Karolina:)
Boskie ciasto marchewkowe znanej szwedzkiej promotorki - raw food Erici Palmcratz - swietuje moja kochana siostre Karoline:)
Uswiadomilam sobie ze od dluzszego czasu spozywam niewiele produktow zawierajacych make pszenna. Inspiruje mnie "zdrowe odzywianie" i coraz czesciej poszukuje przepisow ktore kreuja zdrowe gotowanie, po ktorych spozyciu nie zasypiam na stojaco...
Kuchnia raw posiada cala game wspanialych przepisow gdzie kazdy moze znalezc cos dla siebie, goraco polecam:)
Jag har insett att sedan en längre tid har jag ätit väldigt lite produkter som innehåller vetemjöl. Jag är inspirerat av "hälsosam mat" och mycket oftare letar jag efter recept vilka skapar hälsosam matlagning, och ger mig energi istället för trötthet.
Raw food innehåller en hel rad fantastiska recept där alla kan hitta något de tycker om, rekommenderar varmt:)
Ingredienser:
4 port.
4 morötter
1 äpple, grovt riven
1/2 dl mandel, finhackad
4 färska dadlar, finhackade
1 tsk kanel
1 krm muskotnöt
3 msk citronskal, finrivet (gärna ekologisk)
Skladniki:
4 porcje
4 marchewki
1 jablko, starte na grubych oczkach
1/2 dl migdalow
4 daktyle, drobno pokrojone
1 lyzeczka cynamonu
1 szczypta galki muszkaltowej
3 lyzki skorki z cytryny ekologicznej
Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ut överflödig morotssaft( släng inte bara njut av den). Blanda i alla igredienserna till botten, gärna med händerna. Bred ut på ett fat och ställ kallt. Vid servering: bred över päroncashewgrädde och garnera med valnötter, russin eller tranbär.
Zetrzyj marchewki na drobnych oczkach. Wycisnij nadwyzke soku z marchwi ( nie wyrzucaj tylko sie nim podelektuj..)Wymieszaj wszystkie skladniki, najlepiej rekoma. Rozsmaruj na ulubionym talerzu i pozostaw do schlodzenia. Przy serwowaniu: rozsmaruj na twoim ciescie marchewkowym smietanke gruszkowo- orzechowa i udekoruj orzechami wloskimi, rodzynkami lub zurawina.
Garnering:
Päroncashewgrädde
2 dl cashewnötter
1 päron, välmoget, skuret i bitar
ca. 2 msk vatten
2 tsk vaniljsocker (helst eget)
Dekoracja:
Smietanka gruszkowo- orzechowa
2dl orzechow nerkowca
1 gruszke, dojrzala, pokrojona na kawalki
okolo 2 lyzki wody
2 lyzeczki cukru waniliowego ( najlepiej wlasnej produkcji)
Mixa cashewnötter till ett mjöl. Tillsätt päron och vatten. Mixa tills allt blandat sig och blanda i mer vatten om det behövs för att få en gräddliknande konsistens. tillsätt vaniljsocker och mixa igen.
Orzechy nerkowca zmiksuj na make. Dodaj gruszke i wode. Miksuj do uzyskania konsystencji smietanki, ewentualnie dodaj wiecej wody. Dodaj cukier waniliowy i jeszcze raz zmiksuj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar