onsdag 4 september 2013

Morotssoppa till fotografen och min supporter Maria Berg:) Zupa Marchewkowa dla mojego fotografa Marii Berg:)

 Morotssoppa - Zupa marchewkowa 


Len  smakrik och mättande morotssoppa som är omtyckt av alla mina:) Kremowa bogata w smaki i sycaca zupa marchewkowa,bardzo  popularna w moim domu:)




4 portioner

 ingredienser:

1kg morötter ( helst ekologiska)

2st. rödlök

2 msk smör

1 liter hönsbuljong ( helst egen)

2 tsk torkad dragon

en nypa av färsk malet:koriander, spiskummin, fänkål, kanel

1dl vispgrädde

Skala morötter och skiva de. Skala och hacka löken och fräs den i smör tills den blivit mjuk. Tillsätt  buljong, morötter och dragon koka tills morötterna har blivit mjuka. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt vispgrädden och de ny malda kryddor. Låt koka en liten stund.
Man kan servera ett nybakat bröd med tex. breasola på till den goda soppan.


4 porcje

skladniki:

1kg marchewek ( najlepiej z uprawy ekologicznej)

2 cebule czerwone

2 lyzki masla

1 litr rosolu z drobiu

2 lyzeczki soszonego estragonu

po szczypcie swiezo zmielonych przypraw: kolendry, kminku, kopru wloskiego, cynamonu

1 dl smietanki kremowki ( slodkiej)

Obierz marchewki i pokroj w plasterki. Obierz i pokroj w kostke cebule nastepnie podsmaz ja na masle do miekkosci. Dodaj rosol, marchewki i estragon, gotuj az marchewki zmiekna. Zmiksuj zupe blenderem, dodaj smietanke i siwzo zmielone przyprawy. Zagotuj. Do tej pysznej zupy mozesz podac swiezo upieczony chleb na zakwasie z np. breasola.









 .
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar