En av höstens höjdpunkter är att koka min egna gudomlig äpplemos:) Jedna z ulubionych chwil jesienia jest dla mnie gotowanie musu jablkowego:)
3 kg äpplen (gravenstein är en favorit annars kan du använda de äpplerna som du har) 3 kg jablek (szara reneta lub te ktore masz)
600 gr rörsocke/ 600 gr cukru brazowego
3 stora och saftiga citroner / 3 duze soczyste cytryny
1 st vaniljstång / 1 laska vanilji
ca. 3-4 dl vatten beroende på vilken typ av äpplen man använder, hur saftiga de är... / okolo 3-4 dl wody w zaleznosci od rodzaju, soczystosci jablek
Glasburkar max. 0,5 liter/ sloiki maksymalnie 0,5 litra
Skala äpplen och skär de i små bitar. Koka vatten i en rymlig kastrull med socker. Tillsätt äpplen,
citron saft (från 3 citroner) och delad samt urskrapad vaniljstång. Koka på låg värme ca. 1 timme, glöm inte att blanda ganska ofta. Under tiden sätt ugnen på 100 grader, ställ i glasburkar för att sterilisera de, låt de stå i ugnen ca. 1 timme. Fyll de rena och fina burkar med din gudomliga äpplemos. Stäng locken ordentligt och återigen ställ i ugnen 100 grader ca. 1 timme. Nu är de klara att övervintra i ditt skafferi:) En kall vinterdag ta fram din hemmagjorda äpplemos och njut.
Obierz jablka i pokroj na male kawalki. Zagotuj wode z cukrem w duzym garnku. Dodaj jablka, sok z cytryn oraz przekrojona i wydrazona laske vanilji.Gotuj na malym ogniu okolo 1 godzine, nie zapomnij czesto mieszac. Wstaw twoje sloiki do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i pozostaw na okolo 1 godzine aby sie wysterelizowaly. Napelnij czyste sloiki twoim pysznym musem jablkowym, zakrec dokladnie i ponownie wstaw do piekarnika na 100 stopni okolo 1 godzine. Teraz sa juz gotowe do przezimowania w twojej spizarni:) Pewnego zimowego dnia otworz twoj pyszny mus jablkowy i delektuj sie:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar