torsdag 18 januari 2018

Franska mandel kakor med hallon. Francuskie ciasteczka migdałowe z malinami.


    
Januari är lång, mörk och onödig tycker jag. Det känns att jag bara vill gå i ide och vakna på 
våren när allting vaknar till liv igen. Svårast av allt är att gå upp på morgonen från en varm 
och skön säng  och övertala trötta barn med...
 Jag ser fram emot solljus och värme och än så länge blundar och ser mina sparade bilder
från fina somriga dagar. Idag bjuder jag på dessa goda kakor som påminner mig om sommar. 

ca. 18 stycken 
10 äggvitor
300 g smält smör
175 g mandelmjöl 
240 g florsocker 
100 g vetemjöl
250 g frysta hallon

Sätt ugnen på 180°. Smörj en form tex muffin med smör. Vispa lätt äggvitor så att dem binder ihop.
Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret, mandelmjöl, florsocker och vetemjöl. Vispa lätt med en
elvisp. Fyll formarna till 2/3 av formens storlek. Lägg 3 frysta hallon på varje kaka och baka i 
ugnen i ca. 25-27 minuter

Sätt ugnen på 180°. Smörj en form tex muffin med smör. Vispa lätt äggvitor så att dem binder ihop.
Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret, mandelmjöl, florsocker och vetemjöl. Vispa lätt med en
elvisp. Fyll formarna till 2/3 av formens storlek. Lägg 3 frysta hallon på varje kaka och baka i 
ugnen i ca. 25-27 minuter.
porcja na 18 ciasteczek
Styczeń to miesiąc ciemny i długi. Mówiąc krótko - nudny!  
Najchętniej zapadłabym w sen zimowy
i "budziła" około wiosny- gdy wszystko dookoła budzi się do życia. Najtrudniej jest , podnieść
się z ciepłego łóżka w zimowy poranek i do tego przekonać wtulone w poduszkę dzieci! No cóż na razie zamykam oczy marzę i odtwarzam atmosferę ciepłych dni, letnich dni...
Proponuję więc na tę okoloiczność ciasteczka, które będą doskonałym przypomnieniem oczekiwanego i pachnącego malinami lata!



10 białek
300 g rozpuszczonego masła
175 g mąki migdałowej
240 g cukru pudru
100 g mąki pszennej
250 g mrożonych malin

Wstaw piekarnik na 180 stopni i posmaruj masłem foremki( np. do mufinków). 
Ubij lekko
białka a następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, mąkę migdałową, mąkę pszenną
i cukier puder. Całość ubij mikserem i napełniaj uzyskaną masą foremki( do 2/3 pojemności)
na każdej połóż  po 3 maliny i piecz w piekarniku przez 25-27 minut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar