Jag älskar filmen om Pettsson och Findus och blir alltid varm om hjärtat när jag ser hur Pettsson tar hand om sin söte och envise Findus. Pettsson har så mycket tålamod och är alltid så förstående... jag önskar att alltid kunna vara just som Pettsson i alla lägen visa kärlek och omtanke:)) Inspirationen till denna inlägg kommer just från Pettson.
Tårtan räcker till många gäster, den är mäktig och så god:)
pannkakssmet:
Jag har stekt hundratals pannkakor i mitt liv som mamma och jag tror att mina pannkakor idag är
perfekta dvs. mjuka och något knapriga, tunna , näringsrika och barn älskar dem:)
4 ekologiska ägg
ca. 2 koppar av dinkel mjöl sikt
1,5 kopp mjölk
1,5 kopp kolsyrat vatten
en nypa salt
en nypa rörsocker
smör
Vispa ägg och häll i 1 kopp mjöl fortsätt vispa och sedan tillsätt den andra koppen och vispa igen
tills du får en fin smet utan klumpar. Häll i mjölk, krydda och blanda. I din stekpanna smält ca.
50 g smör tills den blir gyllene brun och häll den i din pannkakssmet. Häll i kolsyrat vatten.
Smeten ska vara ganska lös så håll uppsikt och kanske minska på vätskan om den blir för lös.
Du kan alltid tillsätta kolsyrat vatten under tiden du steker dina pannkakor om du tycker att dina
pannkakor blir för tjocka. I en lagom varm panna ( hos mig från 1-power induktion) börjar jag
alltid på högre värme dvs.10 och sedan sänker jag värmen 1 grad. Lägg i en liten klick smör
när stekpannan känns för torr medan du steker dina pannkakor. Till denna tårtan steker jag mina
pannkakor ganska ljusa dvs. kortare tid på pannan.
kräm:
500 g mascarpone ost
150 g creme fraiche eller en tjock yoghurt
agave sirap efter smak
zest från 1 ekologisk citron
saft från 1 ekologisk citron
många olika bär
Blanda alla ingredienser till en kräm. Det blir lättare att jobba in mascarpone om du låter den stå i
rumstemperatur i minst 1 timme innan du gör din kräm.
Låt pannkakorna svalna innan du börjar smöra dem med krämen.
Uwielbiam szwedzki film dla dzieci o Petssonie i kocie Findusie rozpływam się gdy widzę jak
Petsson opiekuje się swoim słodkim i upartym kotem Findusem. Petsson ma nieograniczoną
cierpliwość i jest zawsze wyrozumiały.
Życzę sobie z całego serca abym ja też była zawsze taka jak Petsson wyrozumiała i cierpliwa
okazująca miłość i wyrozumiałość w każdej sytuacji. Inspiracją do tego postu był tort naleśnikowy
jaki Pettsson zrobił dla swojego kotka.
Tort jest sycący i pyszny i z pewnością wystarczy dla wielu gości.
ciasto na naleśniki
Usmażyłam już w swoim życiu setki naleśników i myślę że rezultat jest warty wypróbowania.
Moje naleśniki uwielbiają dzieci, są pożywne, miękkie, cieniutkie i chrupiące.
4 jajka ekologiczne
2 szklanki mąki orkiszowej
1.5 szklanki mleka
1.5 szklanki wody gazowanej
szczypta soli
szczypta cukru
masło
Ubij lekko jajka i dodaj 1 szklankę mąki, wymieszaj i następnie dodaj 2 szklankę. Wymieszaj
dokładnie aż osiągniesz gładkie ciasto bez grudek. Dodaj mleko, sól, cukier i wymieszaj.
Na patelni na której będziesz smażyła twoje naleśniki rozpuść 50 g masła aż się lekko zarumieni
i dodaj do ciasta na naleśniki i wymieszaj dokładnie aż się wszystko połączy. Dodaj wodę
mineralną . Ciasto ma mieć luźną konsystencje i jeśli uważasz że cisto jest za gęste dodaj więcej
wody gazowanej. Smaż naleśniki na średnim ogniu, do tego przepisu smażę moje naleśniki dość
jasne czyli skracam czas smażenia.
krem
500 g serka mascarpone
150 g gęstej śmietany
syrop z agavy według własnego smaku
skórkę otartą z 1 ekologicznej cytryny
sok z 1 ekologicznej cytryny
owoce leśne
Wymieszaj wszystkie składniki na krem, aby ułatwić sobie to zadanie zostaw serek mascarpone w
temperaturze pokojowej na min. godzinę przed użyciem go.
Naleśniki powinny porządnie wystygnąć zanim zacyniesz je przeładać kremem. Udekoruj
owocami i się delektuj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar