Jag älskar gnocchi och har redan publicerat några varianter här på min blogg. Dessa morots gnocchi kräver betydligt mindre jobb och är fantastisk goda:)
Nu när det har blivit kallt och man har lust att krypa under filten med en comfort food och en bra bok blir dessa delikata gnocchi ett perfekt val.
4 portioner
400 g morötter
250 g ricotta
180 g dinkel eller vetemjöl
skirat smör
80 g riven parmesan
salvia blad
Skala morötter och skär dem i jämna bitar. I en kastrull värm upp 2 msk av skirade smör, lägg i
dina morötter och låt dem steka en stund. Sedan häll i 1 1/2 dlvatten, lägg på lock och låt dem
sjuda tills dem mjuknar. Mixa med stavmixer till en slät massa medan dem fortfarande är varma
låt massan svalna och sedan ställ den i kylen i ca. 15 minuter. Blanda med parmesan, mjöl och
ricottan till en jämn massa i ca. 5 minuter. Dela massan i 4 bitar och lägg dem på en mjölad yta.
Rulla varje bit till en lång snöre och skär jämna gnocchi. Mjöla även en bricka där du ska lägga
dina gnocchi! Sätt på en stor kastrull med vatten salta ordentligt.
Om du vill tryck med tummen varje gnocchi för att få sådana runda gnocchi som på bilden ovan:)
När vattnet börja koka lägg i dina gnocchi i omgångar och när dem flyter upp så fiska upp dem
försiktigt och lägg på ett i oljad fat för att dem inte ska fastna i fatet!
I en liten kastrull värm skirat smör och lägg i salvia bladen och låt dem friteras en stund tills
du känner den fantastiska salvia doften sprida sig i ditt kök:) Servera med salvia smör och riven
parmesan ost.
4 porcje
Uwielbiam gnocchi i na moim blogu opublikowałam już kilka propozycji. Te oto gnocchi są
zdecydowanie mniej pracochłonne a smakują wybornie. Przepis na nie znalazłam w gazecie
a autorką jest Flavia Borawska.
Kiedy za oknem znów nastała zimnica brrr i mam ochotę schować się pod kocem z comfort food
i dobrą książką myślę że te oto pyszne gnocchi będą świetną propozycją.
400 g marchewek
250 g tłustego twarogu
180 g mąki i 50 g do podsypania
masło klarowne
80 g startego parmesanu
listki szałwii
Marchewki obierz, umyj i pokrój na plasterki. W rondelku rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć marchew
i przesmaż. Dolej pół szklanki wody, dodaj szczyptę solii duś aż marchewki zmiękną. Zmiksuj
jeszcze ciepłe na gładką masę, ostudź a następnie wstaw do lodówki na 15 minut. Schłodzoną
masę wymieszaj z parmesanem, mąką i twarogiem. Wyrabiaj 5 minut a następnie na oprószonym
mąką blacie podziel masę na 4 części i uformuj z każdej walec. Nożem odcinaj gnocchi i w
każdym zrób wgłębienie kciukiem. Połóż je na oprószonej mąką tacy. W dużym garnku zagotuj
wodę i posój ją porządnie. Wrzucaj gnocchi partiami i wzciągaj łyżką cedzakową jak wypłyną na
powierzchnie. W małym rondelku podgrzej masło klarowne, wrzuć listki szałwii i podsmaż je aż
poczujesz wspaniały zapach szałwii. Twoje marchewkowe gnocchi podawaj polane masłem
szałwiowym i posypane parmesanem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar