En blandning av kokta potatisar( som väntade otåligt på att bli uppätna), vita bönor och färsk vitkål blev en utsökt middag.
för ca. 4 mkt hungriga - 6 mindre hungriga personer
några kokta potatisar ( 4 st. hos mig) som gillar potatis:) Skållade och skurna i små kuber.
ca. 300 g kokta vita bönor ( du kan använda den sort du föredrar)
i mitt kylskåp gömde sig också några kokta gröna bönor som fick vara med:)
2- 3 stora schalottenlökar fint hackade
salt, nymalen peppar
ca. 300 g av färsk vitkål i strimlor
en bit parmesan ost riven
kokos fett utan smak eller ghee smör
I en rymlig stekpanna fräs lök tills den får färg och lägg i potatiskuber. Låt allting fräsa en stund och salta och peppra. Tillsätt dem kokta bönor och fortsätt att fräsa en stund. Lägg i vitkålsstrimlor och fräs en minut till. Krydda efter smak, servera med riven parmesan.
Mieszanka ugotowanych ziemniaków(które prosiły się o zjedzenie), ugotowanej białej fasoli i pysznej kapusty okazała się sycącym i pysznym obiadem.
dla bardzo głodnych 4 lub mniej głodnych 6 osób
4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki, obrane i pokrojone w dużą kostkę
300 g ugotowanej fasoli ( rodzaj i kolor według gustu)
w mojej lodówce znalazłam również trochę ugotowanej fasolki szparagowej:)
2-3 duże szarlotki drobno pokrojone
sól i pieprz świeżo zmielony
300 g kapusty "grubo" poszatkowanej
kawałek starkowanego parmesanu
olej kokosowy bezsmakowy lub masło ghee do smażenia
Na dużej i głębokiej patelni podsmaż cebulę aż się zarumieni i dodaj pokrojone ziemniaki. Podsmaż aż ziemniaki się lekko zarumienią oraz dopraw do smaku. Dodaj fasolę i kontynuuj podsmażanie jeszcze przez chwilę. Dodaj kapustę na minutę przed końcem a na koniec posyp startym parmesanem. Smacznego
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar