lördag 20 februari 2016
Lök soppa a`la Jamie. Zupa cebulowa a`la Jamie.
Snöblandat regn och ännu en värmande soppa, mättande och smakrik löksoppa :)
till ca.8 personer
en näve färska salvia blad, hackade ( spara några att dekorera med)
6 st. vitlöksklyftor skalade och lätt krossade
5 st. rödlökar skalade och skivade i tunna ringar
3 st stora gullökar skalade och skivade i tunna ringar
3 st schalottenlök skalade och skivade tunt
300 g purjolök, sköljda och hackade i skivor
havssalt, peppar
ghee smör
2 liter av en varm grönsaksbuljong
http://whatkasiacook.blogspot.se/2013/09/egengronsaksbuljong-enligt-jamie-oliver.html
8 skivor av gårdagens surdegsbröd
200 g riven cheddar ost
I en stekpanna med tjockbotten värm ghee smör lägg i vitlök och salvia sedan alla löksorter
och krydda med salt och peppar. Sänk värme ( hos mig induktion 1-12 och jag hade en 9) och lägg
på locket men lämna en liten öppning. Sjud i ca. 50 minuter och håll utskick så att grönsakerna inte
får för mycket färg! 20 minuter innan avsätt tid ta bort locket och blanda grönsakerna, ha tålamod
den långa processen gör att du får en fantastisk smakrik soppa. Tillsätt den varma buljongen och låt
soppan koka på svag värme ytterligare 15 minuter. Krydda efter din egen smak och tycke.
Värm upp ugnen till den maximala temperaturen och funktionen grill. Rosta brödskivor i en
brödrost och sedan täck dem med den rivna osten och lägg på en plåt klädd med bakpapper
i ugnen. Osten ska börja bubbla lite då är mackorna klara att läggas på den varma soppan.
Za oknen deszcz ze śniegiem i jeszcze jedna rozgrzewająca i sycąca zupa cebulowa
8 porcji
garść listków szałwi, porwana na kawałki: zachowaj kilka do udekorowania
6 ząbków czosnku obranych i lekko zmiażdżonych
5 czerwonych cebul obranych i pokrojonych w krążki
3 duże białe cebule obrane i pokrojone w krążki
3 szalotki obrane i pokrojone w krążki
300 g porów, przyciętych, umytych i pokrojonych w krążki
sól morska i pieprz
masło klarowne
2 litrygorącego bulionu warzywnego
ttp://whatkasiacook.blogspot.se/2013/09/egengronsaksbuljong-enligt-jamie-oliver.html
8 kromek wczorajszego chleba na zakwasie
200 g starkowanego sera cheddar
Na patelni z grubym dnem rozgrzej masło klarowne i dodaj czosnek oraz szałwię. Następnie
dodaj cebulę, por i szalotkę, przypraw solą i pieprzem i przykryj pozostawiając pokrywkę
lekko uchyloną i duś na małym ogniu przez 50 minut. Na 20 minut przed końcem duszenia
zdejmij pokrywkę. Mieszaj od czasu do czasu, żeby nic się nie przypaliło. Cierpliwe i długie
duszenie cebuli wydobywa z niej niewiarygodny smak.
Kiedy warzywa będą gotowe dodaj ciepły bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj na mały ogniu
przez 15 minut.
Rozgrzej piekarnik z obcją grill do najwyższej temperatury. Opiecz kromki chleba w tosterze.
Na każdą kromkę posyp obficie ser i zapiekaj je do momentu aż pojawią się na nim bąbelki.
Podawaj z ciepłą zupą cebulową.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar