till ca. 5-6 pers
2 gula lökar, hackade
2 selleristjälkar ansade och hackade
ghee smör eller kokosfett utan smak
1 kg ekologiska rödbetor( bakade i ugnen på 180 ° i ca 1 timme. Dem ska vara al dente!)
saft från 1st ekologisk apelsin
8-9 dl varm grönsaksbuljong
50 g getost
3 msk olivolja
några persiljekvistar och rostade pumpafrön
Fräs i ghee smör på svag värme lök och selleri några minuter.
Skala dem bakade rödbetorna och hacka dem.
Mixa rödbetor med den stekta löken och selleri och buljongen till en slätt soppa.
Tillsätt apelsinjuice, olivolja och krydda med salt och peppar.
Mixa återigen en liten stund för att få en krämig konsistens. Värm försiktigt och servera
toppad med chevrè, persilja och pumpafrön.
dla 5-6 osòb
2 cebule żółte pokrojone w kostkę
2 łodygi selera naciowego pokrojone na paski
masło klarowne
1 kg buraków z uprawy ekologicznej ( pieczonych w temp. 180° przez okolo godzine. Mają być aldente)
sok wyciśnięty z 1 ekologicznej pomarańczy
8-9 dl ciepłego bulionu warzywnego
50 g sera chevre
3 łyżki oliwy z oliwek
natka z pietruszki i podprażone pestki dyni
Podsmaż przez kilka minut na małym ogniu cebulę i seler naciowy. Obierz upieczone i ostudzone buraki i pokrój w kostkę. Zmiksuj buraki z podsmażoną cebulą i selerem oraz ciepłym bulionem.
Następnie dodaj sok z pomarańczy. oliwę z oliwek i przypraw solą i pieprzem. Zmiskuj ponownie
aż osiągniesz kremową konsystencje. Podawaj z kawałkami sera, natką pietruszki i pestkami dyni.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar