måndag 21 september 2015


    


    En pannkaka när den är som bäst... Fylld med ekologisk quark kryddat med äkta vanilj och
    florsocker och serverat med det bästa för årstiden!

    Pannkakor:
    6 ekologiska ägg
    ekologisk dinkelmjöl sikt så mycket som" äggen tar" dvs jag blandar ägg och tillsätter mjöl i
    omgångar 2 msk i taget på det sättet får jag inga klumpar.
    ekologisk mjölk ca. 4 dl
    mineral vatten kolsyrat 1-2 dl det beror på konsistensen! Det ska vara ganska lös.
    en nypa salt och 2 tsk rörsocker
    50 g ekologisk smör ( både konsistensen och smaken på det ekologiska smöret är underbar)
    mera smör för stekning

    Quark med fett! Det beror på hur mycket pannkakor du vill fylla. Jag brukar göra ca. 20-25 st
    då behöver jag ca. 500 g quark. Sedan kryddar jag quark med  en urskrapad vaniljstång och
    florsocker efter smak.

    Smält 50 g smör och häll i pannkakssmeten, blanda väl. Stek fina pannkakor.

    Fyll varje pannkaka med din vanilj quark, rulla eller vik som jag gjorde. Stek sedan i ett klick smör
    så att du får en fin gyllenbrun pannkaka. Servera med frukt och ev. hallonsås.
 
    Hallonsås:
    ett paket upptinade  ekologiska hallon, en skvätt balsamvinäger, 1-2 msk rörsocker och några
    droppar citron. Mixa alla ingredienser med stavmixer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar