måndag 21 september 2015

Mätande och syrliga zucchini plättar. Lekko kwaskowe placuszki cukiniowe.






 
    mättar ca. 4 personer
    3 små eller 2 medelstora ekologiska zucchini
    4 msk av kikärtsmjöl
    3 msk av hackade örter ( jag hade dill och persilja)
    4 soltorkade tomater hackade
    2-3 tsk ekologiska avrunna och hackade kapris ( om du gillar dem så mkt som jag går för 3-4 tsk!)
    saft och riven skål från 1 ekologisk citron ( eller 1/2 om du vill ha dina plättar mindre syrliga!)
    2 ekologiska ägg
    4 msk dinkelmjöl
    lite salt och peppar
    ghee eller kokosfett utan kokossmak

    Riv zucchini på rivjärn. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl. Värm upp din panna och lägg 1
    msk zucchini smet. Stek små gyllenbruna plättar och njut:)  Jag serverade mina plättar med
    tomatsås och nystekta svampar som jag hittade i skogen.

 


     Przepis na te oto placuszki pochodzi z pięknej książki Marty Dymek Jadłonomia z moimi
    zmianami.

    nasyci około 4 osoby
    3 małe lub 2 średnie cukinie
    4 łyżki mąki z cieciorki
    3 łyżki drobno posiekanych ziół - u mnie natka pietruszki i koperek
    4 pomidory suszone pokrojone drobno
    2-3 łyżeczek kaparów posiekanych drobno
    2 jajka ekologiczne
    4 łyżki mąki orkiszowej
    sól i pieprz
    masło klarowne lub tłuszcz kokosowy bezwonny
 
    Cukinię zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dokładnie.
    Rozgrzej tłuszcz na patelni, nakładaj po łyżce ciasta i smaż złote placuszki.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar