måndag 20 oktober 2014

En god vän och hälsosam mat för kropp och själ. Przyjaciel i zdrowe jedzenie dla duszy i ciala.




   
    Jag har denna förmånen att få umgås med en fantastisk människa, en inspiratör till mina drömmar.
    Resultat på vårat senaste träff blev över förväntan och nedan presenterar jag några bilder och recept
    på den fantastiska maten som både mättar och ger energin!


    Rostad blomkål med www.veronicasgard.se underbara ekologiska  polka bettor toppad med fetaost.

    till ca 4 pers.

    1 stor ekologisk blomkålshuvud
    ghee smör
    salt och peppar
    4 stora rödbettor / polka bettor
    ca. 300 gram ekologisk fetaost
    2 dl tjock och krämig joghurt ( matyoghurt)
    1,5 dl rostade hasselnötter, grovt hackade
    saft från 1 citron
    en näve fint hackad gräslök
    2 msk smör
 


    Tvätta rödbettorna och lägg dem i aluminiumfolie som du stänger tätt. Sätt ugnen på
    150° och baka dem i ugnen i ca. 1,5 timme. Kolla med en sticka under tiden dem ska
    vara al dente! Ta bort skalet och skiva dem tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel.
    Höj temperaturen till 200°. Skölj blomkålen och skiva den i fina skivor eller klyftor.
    Stek den gyllenbrun i ghee smör, salta och peppra. Sedan den stek klart i ugnen i ca 20 minuter(
    den ska ha lite tungmotstånd).
    Bryn smöret och blanda med gräslök. Komponera och servera:)
   

   
    Mam przyjemnosc spotykac fantastyczna osobe, inspirujaca mnie i moje marzenia. Rezultat
    naszego ostatniego spotkania przerosl najsmielsze oczekiwania. Nizej prezentuje kilka zdjec i
    przepisow jedzenia ktore syci i daje energie:)

    Prazony kalafior z pieczonymi  buraczkami i  serem feta.

    dla 4 osob
    1 duzy kalafior ekologiczny
    maslo klarowne
    sol i pieprz
    4 duze buraczki ekologiczne
    okolo 300 gr sera feta
    2 dl gestego i kremowego jogurtu
    1,5 dl orzechow laskowych podpieczonych i pokrojonych na grube kawalki.
    sok z 1 cytryny
    garsc szczypiorku drobno posiekanego
    2 lyzki masla
    Umyj buraczki i zawin je szcelnie w folie aluminiowa. Piecz w piekarniku w temp. 150° okolo 1,5
    godziny. Spawdz w miedzyczasie wkluwajac w nie np. wykalaczke, burazki maja bys al dente!
    Sciagnij skore z buraczkow i pokroj je na cienkie plasterki przy pomocy mandoliny lub lopatki
    do sera. Zwieksz temperature do 200°. Oplocz kalafior i pokroj go na plastry lub jak wolisz
    rozyczki. Podsmaz go na masle klarownym na zloty kolor, popieprz posol a nastepnie piecz w
    piekarniku przez okolo 20 minut. Podgrzej maslo na lekko zloty kolor i dodaj pokrojony
    szczypiorek.
    
   
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar