onsdag 17 september 2014

Pasta fresca z aromatycznych pomidorow malinowych:)) Pasta fresca på aromrika tomater:))


Dem som känner mig väl förstår att jag älskar tomater i alla dess former. Nu är det mitt efterlängtade årstid när tomaterna är som bäst! Jag tillagar dem på många olika sätt och alltid återkommer till min goda pasta fresca. Enkelt att göra, har du bråttom så går det bra att hoppa över " marineringen".

    till ca. 4 personer

   500g pasta
   1,5 kg( för dem som älskar tomater annars 1 kg:) mogna aromatiska tomater
   3 vitlöksklyftor
   1 stor näve basilika
   ca. 100 ml olivolja av god kvalitè
   3 st. buffallo mozarella eller 300 g av din favorite ost tex. feta eller pecorino
   1/2 röd chilli hackad
   salt och färsk malet peppar

   Gör  ett kryss på varje tomat och doppa dem i kokande vatten. Efter ca. 3-5 minuter häll av vattnet
   och låt tomaterna svalna. Ta bort skalet och lite av kärnhuset. Skär tomater i små bitar och lägg dem
   i en ren glasburk. Tillsätt olivoljan, vitlök i tunna skivor, hackad basilika ( spara några blad för
   dekoreringen), hackad röd chili, salt och  peppar. Blanda väl, stäng burken och låt den stå i
   kylskåpet i några timmar.
 
   Koka pastan al`dente och häll ut vatten. Tillsätt buffallo mozarella som du smular i små bitar (eller
   annan god ost) till den fortfarande varma pastan och blanda väl.
   Lägg i pastan dina marinerade tomater ( går också bra att marinera dem en kort stund när man har
   ont om tid. Servera direkt med ett glas rödvin:)

 

    Ci wszyscy ktorzy mnie znaja mnie dobrze wiedza ze uwielbiam pomidory, w kazdym wydaniu.
    W koncu nadeszla moja wyteskniona pora roku kiedy to pomidory smakuja bosko poprostu jak
    pomidory smakowac powinny! Wymyslam i eksperymentuje komponujac rozne dania z
    pomidorami, zawsze powracam do pomidorowej pasta fresca. Latwa do zrobienia a jak nie masz za
    duzo czasu mozesz pominac marynowanie pomidorow.

    dla 4 osob

    500 g pasty
    1,5 kg dojrzalych pomidorow malinowych
    3 zabki czosnku
    1 duza garsc swiezej bazylii
    okolo 100 ml oliwy z oliwek dobrej jakosci
    3 mozarelle bufallo lub 300g innego ulubionego sera np. fety lub pecorino
    1/2 czerwone chili pokrojone w drobna kostke
    sol i swiezo zmielony pieprz do smaku

    Pomidory sparz wrzatkiem i obierz ze skory a nastepnie pokroj w kostke. Do duzego i czystego
    sloika wlej oliwe z oliwek dodaj pokrojone w kostke pomidory, czosnek pokrojony w cienkie
    plasterki, bazylie porwana na kawalki( pozostaw kilka listkow do dekoracji), chilli oraz sol i pieprz
     do smaku. Wymieszaj, zamknij szczelnie sloik i wstaw do lodowki na okolo kilka  godzin.
 
    Ugotuj paste al dente i odlej wode. Dodaj twoj ulubiony ser rwac lub kruszac go na kawalki,
    nastepnie wymieszaj z ciepla pasta. Dodaj zamarynowane pomidory wymieszaj lekko i podawaj:)
    Smakuje wybornie z lampka czerwonego wytrawnego wina.
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar