måndag 26 maj 2014

Min underbara magnolia och en sallad till en vän:) Moja piekna magnolia i salatka dla przyjaciela:)



    Det blev en färgglad, smakrik och spontan sallad. Inspirationen kom från Heidi på 101
    cookbooks.com.
    I mitt kylskåp låg en bortglömd ekologisk blomkål och i mitt huvud ett recept som jag ville testa.

    1 blomkål i små buketter, koka i 2 minuter och sedan skölj med kallt vatten. Låt svalna helt
    2 st. rödlökar hackade
    50 gr. rucolla sallad
    1/4 dl rödvins vinäger
    1/3 dl olivolja
     havssalt
    1 tsk svart peppar nymalt ( jag hade Timut peppar från Nepal)
    1 dl rostade och grovt hackade pistagenötter
    ca. 100 gr  smulad feta ost ( jag använde chevrè ost i små portions bitar)
    3 äpple skivade på en mandolin. Lägg dem färdiga skivorna i en skal med kallt vatten och lite
    citronsaft för att dem ska behålla sin färg)

    Hackad rödlök lägg i en kastrull, tillsätt vinäger, salt och peppar och värm tills rödlöken blir rosa.
    Låt svalna och sedan tillsätt olivoljan och blanda väl tills du får en dressing.
    Komponera din egen sallad:)

   

    Wyszla kolorowa, smaczna i spontaniczna salatka. Inspiracje znalazlam na u Heidi na
    101cookbooks.com.
    W lodowce znalazlam zapomnianego  ekologicznego kalafiora a w glowie przepis ktory chcialam
    wyprobowac.
   

    1 kalafior podzielony na rozyczki. Gotuj przez 2 minut i splucz zimna woda. Pozostaw do
    calkowitego wystygniecia.
    2 czerwone cebule pokrojone w kostke
    50 gr. rucolli
    1/4 dl octu winnego z czeronego wina
    1/3 dl oliwy  z oliwek
    sol morska
    1 lyzeczke swiezo zmielonego czarnego pieprzu ( ja mialam aromatyczny pieprz Timut z Nepalu)
    1 dl sera feta rozdrobnionego ( ja mialam ser chevrè w malych, okraglych kawalkach)
    3 jablka pokrojone na mandolinie ( Gotowe plasterki zanurz w misce z zimna woda i sokiem z
    cytryny aby zachowaly swoj naturalny kolor!

    Cebule wloz do garnka ,zalej octem winym, posol i popieprz i doprowadz do wrzenia az cebula
    bedzie miala kolor rozowy. Pozostaw do wystygniecia a nastepnie dodaj oliwe z oliwek.
    Wymieszaj dokladnie az uzyskasz dressing. Skomponuj twoja salatke:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar