måndag 26 maj 2014
Min underbara magnolia och en sallad till en vän:) Moja piekna magnolia i salatka dla przyjaciela:)
Det blev en färgglad, smakrik och spontan sallad. Inspirationen kom från Heidi på 101
cookbooks.com.
I mitt kylskåp låg en bortglömd ekologisk blomkål och i mitt huvud ett recept som jag ville testa.
1 blomkål i små buketter, koka i 2 minuter och sedan skölj med kallt vatten. Låt svalna helt
2 st. rödlökar hackade
50 gr. rucolla sallad
1/4 dl rödvins vinäger
1/3 dl olivolja
havssalt
1 tsk svart peppar nymalt ( jag hade Timut peppar från Nepal)
1 dl rostade och grovt hackade pistagenötter
ca. 100 gr smulad feta ost ( jag använde chevrè ost i små portions bitar)
3 äpple skivade på en mandolin. Lägg dem färdiga skivorna i en skal med kallt vatten och lite
citronsaft för att dem ska behålla sin färg)
Hackad rödlök lägg i en kastrull, tillsätt vinäger, salt och peppar och värm tills rödlöken blir rosa.
Låt svalna och sedan tillsätt olivoljan och blanda väl tills du får en dressing.
Komponera din egen sallad:)
Wyszla kolorowa, smaczna i spontaniczna salatka. Inspiracje znalazlam na u Heidi na
101cookbooks.com.
W lodowce znalazlam zapomnianego ekologicznego kalafiora a w glowie przepis ktory chcialam
wyprobowac.
1 kalafior podzielony na rozyczki. Gotuj przez 2 minut i splucz zimna woda. Pozostaw do
calkowitego wystygniecia.
2 czerwone cebule pokrojone w kostke
50 gr. rucolli
1/4 dl octu winnego z czeronego wina
1/3 dl oliwy z oliwek
sol morska
1 lyzeczke swiezo zmielonego czarnego pieprzu ( ja mialam aromatyczny pieprz Timut z Nepalu)
1 dl sera feta rozdrobnionego ( ja mialam ser chevrè w malych, okraglych kawalkach)
3 jablka pokrojone na mandolinie ( Gotowe plasterki zanurz w misce z zimna woda i sokiem z
cytryny aby zachowaly swoj naturalny kolor!
Cebule wloz do garnka ,zalej octem winym, posol i popieprz i doprowadz do wrzenia az cebula
bedzie miala kolor rozowy. Pozostaw do wystygniecia a nastepnie dodaj oliwe z oliwek.
Wymieszaj dokladnie az uzyskasz dressing. Skomponuj twoja salatke:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar