måndag 24 mars 2014

Ungsbakade rödbettor med chevrè och pinjenötter toppade med citron och olivolja. Pieczone buraczki z serem chevrè, orzeszkami piniowymi cytrusowym dressingiem. .





Till 2 personer som en förrätt eller en  lunch rätt

4 st. rödbetor ( tvätta och rulla in varje rödbeta i aluminium folie) Lägg dem på en ugnsform.
Baka i ugnen på 150° ca. 50 minuter tills rödbetorna är al dente.
Gnid bort skalet på rödbetorna, använd gärna engångshandskar för att undvika " röda fingrar".
Skär tunna skivor  med hjälp av en mandolin eller osthyvel och lägg dem omlott på en tallrik.
Droppa över rikligt med en god olivolja, salta med flingsalt och peppra med färskmalet peppar.
Strö över ca. 50 gr av chevrè ost på varje tallrik. En näve men lättrostade pinjenötter blir pricken över it.


Dla 2 osob na przystawke lub jako danie lunchowe.

4 buraczki ( umyj i zawin kazdego buraczka w folie aluminiowa) Piecz w piekarniku na 150° okolo 50 minut az buraczki beda al dente.
Zetrzyj delikatnie skorke z buraczkow, uzyj spozywczych rekawiczek jednorazowych aby uniknac " czerwonych palcow".
Przy uzyciu mandoliny lub bocznej scianki tarki pokroj buraczki na cienkie plasterki i uluz je na talerzu. Skrop obficie oliwa z oliwek oraz sokiem z cytryny. Posyp sola w platkach i swiezo mielonym pieprzem. Posyp rozdrobnionym serem chevrè okolo 50 gr na porcje.Garsc lekko pieczoneych orzeszkow piniowych  beda kropka nad i.

Smacznego






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar