En favorite hos mig, passar såväl som lyx vardagsmat och till en festmåltid. Kräver lite pyssel men
med bra planering och framförhållning kan man även tillaga den på en "vanlig" vardag.
till. 5 pers
250 g färska lasagneplattor
6 röda paprikor
250 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
några droppar citron
1 förpackning kesella
1 förpackning ricotta
300 g chevrè ost
15 st rosè pepparkorn ( stötta)
till ostsås:
2 dl vispgrädde
riven smakrik ost ca.2 dl
riven gräddost ca. 1 dl
1 burk ajvar relish ca. 350 g
salt, peppar
Värm ugnen på grill till 250°. Skölj paprikor och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper.
Rosta dem tills dem har blivit lite svarta i skinnet! Lägg dem i en skål och täck med plastfolie.
När paprikorna har svalnat dra av skalet, dela dem i långa smala remsor och rensa bort kärnhuset.
Hacka vitlöken fint och stek den försiktigt i lite ghee smör, tillsätt den färska spenaten och låt
den " svettas" en liten stund. Krydda med salt och citron.
Sätt på vatten i en bred kastrull och under tiden blanda ihop kesella, ricotta och chevré osten. Du
kan använda en stavmixer för att få en jämnare massa. Krydda med salt, svart peppar och rosè
peppar. Värm upp vispgrädden i en kastrull på en svag värme och lägg i ostarna, blanda väl
tills ostarna har smält. Koka lasagneplattor i omgångar i några minuter, lägg dem därefter på
en kökshandduk. Fyll en bit av pasta rulle med en ostmassa, den blancherade spenaten och
den grillade paprikan.
Häll i ajvar i din nygjorda ostsås och blanda väl. Ta fram en ungs form och häll i lite av din
paprika /ost sås i botten av formen. Lägg pasta rullar i formen med skarven ner och häll över
resterande paprika / ost sås. Grädda i ugnen på 170° i ca. 30 minuter.
Servera med en god grön sallad och rostade pinjenötter.
P. S Den grillade paprikan såväl ostsåsen kan du med fördel göra dagen innan du vill servera dina
canneloni.
Jedno z ulubionych dań u mnie. Nadaje się na obiad rodzinny jak i na przyjęcie. Wymaga jednak
trochę przygotowań wówczas z przyjemnością możesz zaserwować je w środku tygodnia.
dla około 5 osób
250 g świeżych płatów pasty
6 papryk czerwonych
250 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
250 g twarożku np. president
250 g ricotty
300 g sera chevrè
15 ziaren pieprzu różowego zmielonych
sos serowy
2 dl śmietany słodkiej
2 dl starkowanego sera dojrzałego
1 dl starkowanego sera śmietankowego
1 słoik pasty paprykowej Ajvar relish-350 g/
sól i pieprz
Podgrzej śmietanę na małym ogniu i dodaj sery, wymieszaj dokładnie aż sery się rozpuszczą.
Dodaj pastę paprykową i za pomocą blendera wymieszaj wszystkie składniki na gładki sos.
Włącz piekarnik na funkcje grill i 250 stopni. Umyj papryki i ulóż je na blasze wyłożonej papierem
do pieczenia. Piecz je aż skórka się lekko przypali a następnie przełóz do miski i przykryj folią
spożywczą, pozostaw do wystygnięcia. Zdejmij skórkę, podziel na podłóżne paski oraz wyczyść z
pestek. Posiekaj drobno czosnek i delikatnie podsmaż go na maśle klarownym pod koniec dodaj
szpinak i dopraw solą i sokiem z cytryny. Zagotuj wodę w rondlu. Wymieszaj sery oraz dopraw
pieprzem różanym oraz solą użyj blendera aby uzyskać gladką masę. Gotuj płaty pasty w rondlu a
następnie ukladaj je na ręczniku kuchennym. Każdy kawałek pasty wypełniaj masą serową,
szpinakiem i pieczoną papryką. Dno dużej formy do pieczenia przykryj cienką warstwą sosu a
następnie układaj wypełnione kawałki pasty. Następnie przykryj je resztą sosu. Piecz w piekarkinu
w temp. 170° przez około 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą i prażonymi orzeszkami piniowymi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar