tisdag 18 november 2014
Höstsallad med päron och endive. Salatka jesienna z gruszka i cykoria.
Receptet kommer från en fantastisk bok "Köttfri Måndag" av familjen Mc Cartney med mina
modifikationer:)
4 port.
5 st. rödbettor tvättade och inrullade i aluminiumfolie. Baka dem på 150° i ca. 1 timme. Dem ska
vara aldente! Ta bort skalet och skär i klyftor.
100g pekannötter
ca. 2 msk rinnande honung helst ekologisk ( hos mig en ekologisk lindhonung)
2 rödlökar skurna i små klyftor. Pressa över löken 1/2 citron och krama löken en stund!
2 mogna päron i fina klyftor. droppa citronsaft över dem så behåller dem sin ljusa färg!
2 st endive sallader bladen isärtagna. En näve rucolasallad eller blandsallad helst eko!
150 g fetaost
dressing:
3 msk valnötsolja eller olivolja
saften från 1/2 citron
1 tsk dijonsenap ( jag blandar dijon senap med honung senap för att få fram lite sötma)
salt och nymalen svartpeppar
Arrangera din höstsallad:))
Przepis pochodzi z fantastycznej ksiazki rodziny McCartney " Poniedzialki bez miesa" z moimi
modyfikacjami:)
4 porcje
5 buraczkow umytych i zawinietych w folie aluminiowa. Piecz je w temp. 150° okolo 1 godzine.
Maja byc aldente! Obierz ze skorki i pokroj na cwiartki.
100g orzechow pekan
okolo 2 lyzek plynnego miodu, najlepiej ekologicznego. U mnie polski miod lipowy:)
2 czerwone cebule pokrojone na male cwiartki. Wycisnij na cebule 1/2 soku z cytryny i wymieszaj
dokladnie az cebula zaabsorbyje caly sok.
2 dojrzale gruszki pokrojone na ladne czastki. Gruszke skrop obficie cytryna aby zachowala swoj
jasny kolor!
2 cykorie rozlozone na rowne litski
garsc rucoli lub salaty miesznej najlepiej ekologicznej
150 g sera feta
dresing:
3 lyzki oliwy z orzechow wloskich lub oliwy z oliwek
sok z 1/2 cytryny
1 lyzeczke musztardy dijon ( ja mieszam mysztarde dijon z musztarda miodowa aby uzyskac
troche slodyczy.
sol i swiezo zmielony czarny pieprz
Skomponuj swoja jesienna salatke:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar